20 Μαϊου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Οι Γάλλοι βάλθηκαν να θυμίσουν στον υπόλοιπο κόσμο ότι εκτός από υψηλή γαστρονομία, φίνα αρώματα και ίσως την πιο ερωτική πρωτεύουσα διαθέτουν και υψηλή τεχνογνωσία. Ετσι, η Alcatel-Lucent διοργάνωσε στο Παρίσι διήμερο συμπόσιο τεχνολογίας, ανοίγοντας τις πόρτες των εργαστηρίων της σε δημοσιογράφους, οικονομικούς αναλυτές και τραπεζίτες, που καλούνται να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις, οι οποίες απαιτούνται για τη συνέχιση της διαδικτυακής επανάστασης.
Με την Ευρώπη να υστερεί σε ρυθμούς τεχνολογικής ανάπτυξης, γεγονός που αποτυπώνεται και σε πραγματική υστέρηση στις ταχύτητες των δικτύων έναντι αυτών της Βόρειας Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα, τον κατακερματισμό της αγοράς, τον σκληρό ανταγωνισμό και τις διαφορές που παρατηρούνται από χώρα σε χώρα όσον αφορά τον ρόλο των ρυθμιστικών αρχών, τα κορυφαία στελέχη της γαλλικής εταιρείας εστίασαν στην αναγκαιότητα άμεσης προώθησης ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου, όπως και στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων, που θα αναζωογονήσουν τα υπερφορτωμένα δίκτυα επικοινωνιών.
Και εκεί, πραγματικά, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν όσους βρέθηκαν στα περίφημα Bell labs –ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, σε ένα μικρό χωριό λίγο έξω από το Παρίσι. Πρωτότυπες εφαρμογές και λύσεις, σε υλικοτεχνικές υποδομές και λογισμικό παρουσιάστηκαν λίγο πριν βγουν στην παγκόσμια αγορά, δίνοντας μια πρόγευση από τις αλλαγές που έρχονται στην καθημερινότητα του μέσου χρήστη.
Εφαρμογές λογισμικού που ανοίγουν νέους δρόμους επικοινωνίας, όπως το WeTalk, το οποίο επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τη μετάφραση δεδομένων φωνής από και σε οποιαδήποτε γλώσσα. Αρκεί η εγκατάσταση μιας εφαρμογής σε ένα smartphone (ή άλλη VOIP συσκευή) και η υποστήριξη από το δίκτυο, οπότε ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει της μετάφρασης των λεγομένων του σε όποια άλλη γλώσσα, τόσο ηχητικά, όσο και με τη μορφή κειμένου στην οθόνη της συσκευής. Η διαδικασία ελέγχεται μέσα από ένα ιδιαίτερα απλό και κατανοητό περιβάλλον και απαιτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, για κάθε ολοκληρωμένη πρόταση. Μοναδική προϋπόθεση η εκπαίδευση του συστήματος στη φωνή και τους γλωσσικούς ιδιωματισμούς του καθενός, που εξελίσσεται με τη χρήση.
«Ο καιρός έχει παρέλθει από τότε που απευθυνόμασταν σε έναν πάροχο και απλά του προσφέραμε το καλύτερο κουτί», σχολίασε ο κ. Tim Krause, αντιπρόεδρος πωλήσεων της Alcatel-Lucent και υπεύθυνος για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων επικοινωνίας. «Το να είσαι επιλεκτικός είναι μέρος της επιτυχίας. Δεν πρόκειται να εξαγοράσουμε κάποιο κομμάτι της αγοράς, Το δοιμάσαμε στο παρελθόν και αποδείχτηκε κακή ιδέα», τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος και ηγετική φυσιογνωμία της γαλλικής εταιρείας από τα τέλη του 2008, κ. Ben Verwaayen, επιμένοντας στην καινοτομία και την οριζόντια συνεργασία μεταξύ των κατασκευαστών, των δημιουργών περιεχομένου και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου της καθήλωσης των εσόδων, έναντι της αυξανόμενης ζήτησης για δίκτυα υψηλότερης χωρητικότητας, που απαιτεί όμως νέες μεγάλες επενδύσεις.
«Δεν είναι οι υπολογιστές που κάνουν πλέον τη διαφορά, αλλά το δίκτυο πίσω από τους υπολογιστές», είπε ο CEO της Alcatel-Lucent. «Σήμερα ο καταναλωτής δεν είναι παθητικός δέκτης. Συμμετέχει. Δημιουργεί περιεχόμενο μέσω των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και έτσι παράγει αξία», συνέχισε ο κ. Ben Verwaayen, εστιάζοντας ακόμα περισσότερο στην υπολογιστική ισχύ που διαθέτουν πλέον ακόμα και οι φορητές συσκευές, αλλά και στο οπτικοακουστικό περιεχόμενο που μοιράζονται καθημερινά σε τεράστιο όγκο οι χρήστες και απειλεί με κατάρρευση τα δίκτυα, χωρίς να αποφέρει παρά ελάχιστα έσοδα στους πάροχους.
Χαρακτηριστικά των τάσεων της αγοράς και το τοπίου των τηλεπικοινωνιών όπως διαμορφώνεται με άξονες τη φορητότητα, τη ζήτηση ποιοτικότερων υπηρεσιών, τη ανάπτυξη του cloud computing, την κυριαρχία του περιεχομένου, την εύρεση νέων οικονομικών πόρων, την προαπαιτούμενη ασφάλεια και τη μελλοντική διασύνδεση των μηχανών, είναι κάποια από τα στοιχεία των παρουσιάσεων που προβλήθηκαν στη διάρκεια του συμποσίου:
-
Ενα iPhone καταναλώνει τόσα δεδομένα όσα δέκα Blackberry και περίπου τρία iPhone ισούνται με τη χρήση δικτύου που κάνει ένα iPad.
-
Το 85% της κίνησης των δικτύων προκαλείται από τη μετάδοση data, την ίδια στιγμή που το 85% των εσόδων για της εταιρείες τηλεπικοινωνιών προέρχεται από τη χρέωση των φωνητικών υπηρεσιών.
-
Η υπηρεσία online ενοικίασης ταινιών και τηλεοπτικών σειρών Netflix ευθύνεται για το 20% της κίνησης δεδομένων τις ώρες αιχμής στην αγορά των ΗΠΑ, αν και αφορά μόλις των 1,8% των ενεργών χρηστών.
-
Ενα iPhone τελευταίας γενιάς διαθέτει 8 εκατομμύρια φορές περισσότερη μνήμη και 650 φορές μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ από τον υπολογιστή του διαστημικού σκάφους της αποστολής Apollo, που προσεδαφίστηκε στη Σελήνη!
-
Περίπου οι μισοί (48%) από τους χρήστες smartphone τσεκάρουν το προφίλ τους στο Facebook ή στο Twitter προτού κοιμηθούν και μόλις ξυπνήσουν.
Πηγή: protothema.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV