Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

hamac logo

Μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία συνέστησαν 32 ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής που αναπτύσσουν και προωθούν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, προτείνουν λύσεις για mobile marketing και παρέχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Οι δραστηριότητες των περισσότερων μελών δεν περιορίζονται στην Ελλάδα αλλά φτάνουν σε 40 χώρες.

Η ίδρυση του Συνδέσμου έχει σκοπό να ενισχύσει το οικοσύστημα στο οποίο οι επιχειρήσεις-μέλη λειτουργούν, με απώτερο σκοπό την επιχειρηματική τους ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Εταιρείες που εξυπηρετούν ανάγκες πολλών και διαφορετικών κλάδων θα συνεργαστούν ώστε όχι μόνο για να αναπτύξουν παγκοσμίως καινοτόμες εφαρμογές αλλά και για να επιμορφώσουν τα στελέχη τους και για να προτείνουν λύσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς.

Τα μέλη του νεοσύστατου Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% του συνολικού κύκλου εργασιών της εγχώριας αγοράς του κλάδου, παρέχουν εργασία σε περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, έχουν συνολικό κύκλο εργασιών 400 εκατομμυρίων ευρώ και εμπορική παρουσία σε 40 χώρες.

Ο κλάδος των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα είναι ίσως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα, με αυξανόμενη συνεισφορά στο εθνικό Α.Ε.Π., τονίζει στην ανακοίνωση της ίδρυσής του ο ΣΕΚΕΕ. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΚΕΕ, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Σύνδεσμος στοχεύει στην ίδρυση cluster για τον τομέα των mobile applications, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το ισχυρότερο cluster υπηρεσιών έντασης γνώσης και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος τόνισε τη σημασία του εγχειρήματος αυτού για την ανάπτυξη μιας εξωστρεφούς αναπτυξιακής νοοτροπίας στο επιχειρηματικό πεδίο της χώρας, μέσα από ένα κλάδο που είναι συνυφασμένος με την καινοτομία και την τεχνολογική πρωτοπορία. Ανέφερε μάλιστα, ότι «ο Σύνδεσμος αυτός ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα δεδομένα άλλων Ελληνικών Συνδέσμων, καθώς το πεδίο δράσης του δεν περιορίζεται στην Ελληνική επικράτεια και δεν εξαρτάται μονομερώς από έργα και παρεμβάσεις του Δημοσίου, αλλά στην τεχνολογική καινοτομία, που απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά και που ήδη, πολλά από τα μέλη του έχουν καταφέρει να καταξιωθούν».  

Αναλυτικά, οι στόχοι του Συνδέσμου είναι:

  • Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και η προώθηση συνεργασιών μεταξύ αυτών.
  • H προώθηση συνεργασιών μεταξύ των μελών του και ομοειδών επιχειρήσεων / συνδέσμων στο εξωτερικό.
  • H αναβάθμιση και προώθηση, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες, των επιχειρήσεων του κλάδου και η θετική συμβολή στην πορεία της χώρας προς την καινοτομία και εξωστρέφεια.
  • H υποβολή εξειδικευμένων επιχειρηματικών σχεδίων και προτάσεων σε κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς, προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή και ομαλή ανάπτυξη των μελών του.
  • H οργάνωση εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων, για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών γνώσεων των μελών του.
  • Η παρακολούθηση, έρευνα και μελέτη κάθε θέματος που αφορά τον κλάδο σε επίπεδο επιστημονικό, τεχνικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό και η ενημέρωση των μελών του σχετικά.
  • Η προαγωγή και προάσπιση των συμφερόντων των μελών του και η υποστήριξη και ο συντονισμός κάθε ενέργειας για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού.
  • Η εκπροσώπηση του κλάδου σε επίπεδο τοπικό, εθνικό και διεθνές, όπως και η παρουσία σε εκδηλώσεις εθνικές και διεθνείς (εκθέσεις, τύπος).

Τα μέλη του ΣΕΚΕΕ είναι:
1   ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ
2   ALLUVION- SMARTEC
3   ΑΜΑΖΕ SA
4   ANTCOR A.E.
5   ARXNET
6   ATCOM INTERNET & MULTIMEDIA A.E.
7  EYELEAD SOFTWARE
8   FASMETRICS (FSM)
9   FLUID
10   GLOBO
11   INACCESS NETWORKS SA
12   INFOTRIP A.E.
13   M-SENSIS ΑΕ (INNOVA S.A.)
14   IST ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΕ
15   ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν.AEBE (MELLON TECHNOLOGY)
16   MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.
17   MOBILE MEDIA Α.Ε
18   NEWSPHONE HELLAS Α.Ε.Ε.
19   NIOBIUM LABS
20   POLITECH
21   PRISMA ELECTRONICS S.A.
22   SICOMM ΕΠΕ (ACE HELLAS S.A)
23   SPORTS.COMM  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΕ
24   UPSTREAM S.A.
26   VCI A.E
27   VERIAH ΕΠΕ
28   VIDAVO A.E.
29   M-VISION (VIRTUAL TRIP LTD)
30   VIVA  ONLINE SERVICES
31   VOICE WEB
32   WADJA MEDIA LTD

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΚΕΕ ορίστηκαν οι εξής:
Πρόεδρος, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, από την εταιρεία Globo
Αντιπρόεδρος, κ. Μάρκος Βερεμής από την εταιρεία Upstream A.E.
Γενικός Γραμματέας, κ. Γιώργος Καραντώνης από την εταιρεία VCI Α.Ε.
Ταμίας, κ. Στράτης Απέργης  από την εταιρεία Newsphone Hellas AEE
Μέλος, κ. Χάρης Καρώνης από την εταιρεία VIVA  ONLINE SERVICES
Μέλος, κ. Αντώνης Χατζησταματίου από την εταιρεία MOBILE MEDIA ΑΕ
Μέλος, κ. Xρήστος Γεωργόπουλος από την εταιρεία INACCESS NETWORKS SA
Αναπληρωματικό Μέλος, κ. Δημήτρης Χρηστάκος από την εταιρεία SMARTEC
Αναπληρωματικό Μέλος, κ. Φλώρος Μανώλης από την εταιρεία ATCOM INTERNET & MULTIMEDIA A.E. 

Τα στοιχεία επικοινωνίας με τον Σύνδεσμο είναι:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΚΕΕ)
Λ. Κηφισίας 42, 151 25 Μαρούσι
Τηλέφωνο: (+30) 211 800 0910
Fax: (+30) 211 800 0920
Email: info@hamac.gr

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;