Διαφήμιση
( 4 ψήφοι )

Ποικιλία ηλεκτρονικών προγραμμάτων για την εκμάθηση μέσω Ιnternet προσφέρουν πολλές εταιρείες, και δωρεάν.

Θέλετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα αλλά το καθημερινό σας πρόγραμμα είναι πολύ γεμάτο για να παρακολουθήσετε μαθήματα σε κάποια σχολή; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αφού το Διαδίκτυο σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε μία ή και περισσότερες ξένες γλώσσες και μάλιστα σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από το δωμάτιό σας.

Με την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων και του γρήγορου Ιnternet πολλές εταιρείες προσφέρουν μια γκάμα προϊόντων για εκμάθηση ξένων γλωσσών, άλλα δωρεάν και άλλα έναντι αντιτίμου, που επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με καθηγητές σε άλλες χώρες και να έρχονται σε επαφή με άλλους χρήστες που μαθαίνουν την ίδια γλώσσα.

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=13830143&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000
Με την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων και του γρήγορου Ιnternet πολλές εταιρείες προσφέρουν μια γκάμα προϊόντων για εκμάθηση ξένων γλωσσών. Ετσι μπορεί κάποιος από όπου κι αν βρίσκεται να μάθει μία ή και περισσότερες ξένες γλώσσες και μάλιστα σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο

Οπως τονίζουν οι ειδικοί, το να μάθεις μια ξένη γλώσσα είναι όσο δύσκολο είναι να κάνεις μια δίαιτα: έπειτα από λίγο καιρό βαριέσαι. Η λύση είναι να βρει κανείς έναν τρόπο να αντιμετωπίσει την ανία που καταλαμβάνει τους μαθητές μετά τους πρώτους μήνες. Για να λύσουν το πρόβλημα αυτό τα προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών online προσφέρουν σταυρόλεξα, διαδραστικά βίντεο και άλλα παιχνίδια, καθώς και τη συμμετοχή σε διαδικτυακές κοινότητες για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Το πλέον δημοφιλές ηλεκτρονικό πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών, η RosettaStone, προσφέρει ένα πακέτο 1.000 δολαρίων στο οποίο περιλαμβάνεται το RosettaCourse, το κλασικό πρόγραμμα εκμάθησης, καθώς επίσης και το RosettaStudio, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν μέσω video chat με ανθρώπους των οποίων η μητρική γλώσσα είναι η γλώσσα που μαθαίνουν, και το RosettaWorld, μια online κοινότητα όπου μπορεί να συμμετέχει κανείς σε γλωσσικά παιχνίδια.

Ενα επίσης δημοφιλές πρόγραμμα είναι το TellMeMore, το λογισμικό του οποίου όχι μόνο διδάσκει λέξεις και φράσεις αλλά διαθέτει και μια εφαρμογή αναγνώρισης της φωνής η οποία αναλύει την προφορά και τα λάθη στην εκφορά των λέξεων και δίνει συμβουλές για το πώς μπορείτε να βελτιωθείτε. Επίσης με τη βοήθεια βίντεο μαθαίνουν τους μαθητές πώς να τοποθετούν τη γλώσσα και τα χείλη προκειμένου να προφέρουν δύσκολους ήχους σε μια ξένη γλώσσα. Η ιστοσελίδα χρεώνει 899 δολάρια τον χρόνο για παροχή πρόσβασης στο διαδικτυακό «σχολείο».

Στην ιστοσελίδα Livemocha, που έκανε την εμφάνισή της πριν από δύο χρόνια, μπορεί κανείς να βρει βασικά μαθήματα για 30 γλώσσες δωρεάν. Αν οι χρήστες αποφασίσουν να περάσουν σε υψηλότερο επίπεδο, χρειάζεται να πληρώσουν κάποιο αντίτιμο σε εξαμηνιαία ή ετήσια βάση. Ολοι οι σπουδαστές, είτε παρακολουθούν τα βασικά μαθήματα ή πιο προχωρημένα, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδες χρηστών που έχουν κοινό ενδιαφέρον την εκμάθηση μιας συγκεκριμένης γλώσσας. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Μερικώς χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η ιστοσελίδα Babble προσφέρει μαθήματα στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά έναντι 12 δολαρίων τον μήνα σε εξαμηνιαία βάση.

Οσοι ενδιαφέρονται για εντελώς δωρεάν μαθήματα θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι το BBC στην ιστοσελίδα του δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης 36 γλωσσών, σε διάφορα επίπεδα, με ήχο, βίντεο και δυνατότητα μετάφρασης.

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=13830147&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000

«Ενα ιδανικό περιβάλλον διδασκαλίας»
ΛΙΝΟΣ ΒΙΓΚΛΑΣ, καθηγητής Αγγλικών / επιμορφωτής σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών

«Η ραγδαία ανάπτυξη του Ιnternet και η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών του έχουν επιφέρει αλλαγές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Εχουν μεταβάλει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε, σκεπτόμαστε καιεπικοινωνούμε. Τα φυσικά σύνορα, οι τεράστιες αποστάσεις και η απομόνωση δεν υφίστανται σ΄ αυτή την παγκόσμια εικονική κοινότητα, σ΄ αυτό το παγκόσμιο χωριό, του οποίου όλοι είμαστε εν δυνάμει μέλη. Ενας τομέας που έχει ωφεληθεί,ενισχυθεί και εκμεταλλευτεί πολύκαλά τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει το Ιnternet είναι αυτός της διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών. Ο πολυγλωσσικός χαρακτήρας του Διαδικτύου, η πληθώρα των αυθεντικών πηγών, η αλληλεπίδραση (interactivity), τα πολυμέσα (κείμενο, εικόνες, ήχος, video) εξοπλίζουν καθηγητές και μαθητές και διαμορφώνουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τη διδασκαλία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Βέβαια,όπως όλα τα εργαλεία,έτσι και όσον αφορά το Διαδίκτυο σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο θα το χειριστούμε. Πάντως σίγουρα το Ιnternet δίνει σήμερα τη δυνατότητα να μάθουμε μια ξένη γλώσσα και μάλιστα σε ικανοποιητικό επίπεδο και εκτός από τα μαθήματα παρέχει και εργαλεία μάθησης όπως λεξικά κτλ.».

«Εμαθα ελληνικά από το Διαδίκτυο»
ΚΡΙΣΤΟ ΣΤΟΓΙΑΝΟΒΣΚΙ, 28 ετών, φοιτητής από τα Σκόπια που ζει στην Ελλάδα

«Η πρώτη μου επαφή με τα ελληνικά ήταν μέσα από το πρόγραμμα RosettaStone. Το κατέβασα από το Ιnternet πριν από τέσσερα χρόνια και μπορώ να πω ότι με βοήθησε αρκετά στο να πάρω μια πρώτη ιδέα της γλώσσας.

Ηθελα να μάθω ελληνικά επειδή σχεδίαζα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Ελλάδα. Η εμπειρία μου με τη μέθοδο αυτή με άφησε ικανοποιημένο γιατί μου έδινε τη δυνατότητα να έχω οπτικό και ακουστικό υλικόκαθώς επίσης και να προγραμματίζω τα μαθήματά μουανάλογα με τον φόρτο των σπουδών μου. Τα ελληνικά μου έγιναν πολύ καλύτερα αφού ήρθα στην Ελλάδα, αλλά τις πρώτες βάσεις τις πήρα από το Διαδίκτυο».


«Πολύ διαφορετική εμπειρία»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΡΕΠΕΚΛΗ, 16 ετών
«Στο σχολείο δεν χρησιμοποιούμε υπολογιστή. Μόνο αν χρειαστώ πρόσθετες πληροφορίεςθα ανατρέξω στο Διαδίκτυο. Η εκμάθηση της γλώσσας μέσω υπολογιστή είναι πολύ διαφορετική εμπειρίαέτοιμη γνώση, θα έλεγα. Με το να ψάχνεις κάτι σε ένα βιβλίο ίσως είναι πιο χρονοβόρο αλλά η γνώση είναι σίγουρα αυτή που πρέπει να πάρεις. Μου φαίνεται καλύτερο να έχω τον καθηγητή μπροστά μου, να τον ρωτήσω αυτά που θέλω. Είναι μια εμπειρία μοναχικότητας να μαθαίνεις μέσω υπολογιστή. Στην τάξη μπορεί να διατυπωθούν και άλλες γνώμες από τους συμμαθητές και να ακούσεις απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν ήξερες ότι είχες».

 

18/02/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;