Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι χάκερς έχουν γίνει όλο και πιο επιτήδειοι στις προσπάθειές τους να «τρυπώσουν» στους υπολογιστές των χρηστών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Microsoft, κατά μέσο όρο, 1 στα 14 προγράμματα λογισμικού που οι χρήστες «κατεβάζουν» στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους, περιέχουν κάποιου είδους κακόβουλο κώδικα.

Real Malware Attack Traffic & Timeline

Όπως δήλωσε ο Jab Haber διευθυντής του προγράμματος Microsoft SmartScreen, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι χάκερς χρησιμοποιούν περισσότερο νοητικά «τρικς» παρά ικανότητες προγραμματισμού, καθώς θεωρούν ότι καλύτερα μπορούν να ξεγελάσουν ένα χρήστη να «κατεβάσει» ένα πρόγραμμα που θεωρεί αθώο, ενώ δεν είναι, παρά να εκμεταλλευτούν τα τυχόν κενά ασφαλείας στο λογισμικό.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η τεχνολογία της SmartScreen, από τον Μάρτιο του 2009, όταν πρωτοεμφανίστηκε στον Internet Explorer 8, έχει μπλοκάρει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια απόπειρες από χάκερς να εισάγουν αθόρυβα κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές των ανυποψίαστων χρηστών.

Smart Screen High Level Visio

Οι προσπάθειες της Sony να αποκαταστήσει το δίκτυο του Playstation, μετά τη σοβαρή επίθεση που δέχτηκε από χάκερς, αντιμετώπισαν νέα προβλήματα, καθώς η εταιρία ανακάλυψε ένα νέο κενό ασφαλείας που οι χάκερς δυνητικά θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την αλλαγή των κωδικών ασφαλείας (passwords) από τους χρήστες και η Sony αναγκάστηκε προσωρινά να αναστείλει και πάλι τη λειτουργία ορισμένων σελίδων του δικτύου Playstation και της συγγενικής online υπηρεσίας Qriocity μέχρι να «κλείσει» το κενό. Η εταιρία, διευκρίνισε πάντως, ότι αυτή τη φορά δεν εμπλεκόταν κάποιος χάκερ, αλλά ενήργησε μόνη της για προληπτικούς λόγους.

Οι χρήστες του δικτύου μπορούν να αλλάξουν τον κωδικό τους απευθείας μέσω της συσκευής τους PS3 ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του PSN, όταν οι σχετικές σελίδες σύντομα αποκατασταθούν. Το δίκτυο PSN συνδέει τις κονσόλες του Playstation μέσω διαδικτύου, ώστε οι χρήστες να παίζουν online games, να «κατεβάζουν» ταινίες ή τραγούδια. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;