Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: Παίξαμε λίγο παραπάνω με το about:config, και τώρα ο Firefox δυσλειτουργεί. Ή εγκαταστήσαμε (αθελά μας, ενδεχομένως) κάποιο πρόγραμμα που μας έκανε άνω-κάτω τις ρυθμίσεις, αλλάζοντας τις μηχανές αναζήτησης, την αρχική σελίδα, τα πάντα. Τι κάνουμε; Ευτυχώς, από την έκδοση 3.0 και μετά, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να επαναφέρουμε τις αρχικές ρυθμίσεις, χωρίς επανεγκατάσταση.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε το Firefox σε safe mode. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο μεθόδους:

1) Επιλέγουμε στο start menu το εικονίδιο Firefox (Safe mode)

reset-04

2) Αν για κάποιο λόγο το εικονίδιο δεν είναι διαθέσιμο, πηγαίνουμε στην εντολή "Run..." στο start menu (Στα Windows 7, που δεν εμφανίζεται από την αρχή στο start menu, γράφουμε στο πεδίο "Search Programs and files" το "run", και μας το εμφανίζει πρώτο πρώτο).

Στη συνέχεια, στο πεδίο του "run" γράφουμε "firefox -safe-mode" και πατάμε enter.

reset-05

Η εκτέλεση της εντολής μας βγάζει μια σειρά από επιλογές σχετικά με το Firefox.

reset-06

 

  • Disable all add-ons: Απενεργοποιεί όλα τα πρόσθετα και τα themes

  • Reset toolbars and controls: αφαιρεί όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στις μπάρες εργαλείων

  • Reset bookmarks to Firefox defaults: Σβήνει όλα τα "αγαπημένα" που έχετε καταχωρήσει και επαναφέρει το αρχικό σετ bookmarks του Firefox

  • Reset all user preferences to Firefox defaults: Επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις, την αρχική σελίδα, τις προτιμήσεις και το theme στις αρχικές ρυθμίσεις. Η συγκεκριμένη επιλογή επαναφέρει επίσης όλες τις ρυθμίσεις του about:config και αφαιρεί τυχών custom entries. Τέλος, αν κάποιο πρόγραμμα έχει αλλάξη την αναζήτηση μέσω URL bar, αυτή η επιλογή επαναφέρει το Google.

  • Restore default search engines: Επαναφέρει τις search engines που περιλαμβάνονται στο Firefox, χωρίς όμως να αφαιρέσει τις επιπλέον search engines που εσείς έχετε εγκαταστήσει.

 

Για να έχουμε τον καλύτερο καθαρισμό, τσεκάρουμε όλες τις επιλογές εκτός της πρώτης, και μετά κάνουμε κλικ στο "Make Changes and Restart".

reset-07

Μετά την επανεκίνηση του Firefox, τα extensions και τα themes παραμένουν εγκατεστημένα και λειτουργικά, καθώς και όποιες επιπλέον search engines έχουμε βάλει. Επιπλέον, έχει διατηρηθεί το history και τα passwords που έχουμε αποθηκεύσει.

Έτσι έχουμε έναν browser σαν καινούριο, χωρίς το μπελά της επανεγκατάστασης!

 

Πηγή: pcsteps.gr

 

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;