Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

A childhood for every child

Οι χρήστες του διαδικτύου μπορεί να διαφωνούν μεταξύ τους σε πολλά θέματα, αλλά σε ένα πράγμα υπάρχει πλειοψηφική συμφωνία: η δημοσίευση άσεμνων φωτογραφιών ανηλίκων είναι απάνθρωπη. Και αν υπάρχει μία ιστοσελίδα στην οποία δεν θέλουμε να τη βλέπουμε, αυτή είναι το Facebook.

Για το λόγο αυτό, το κοινωνικό δίκτυο υιοθέτησε μία νέα τεχνολογία της Microsoft σε συνεργασία με τον Hany Farid του Dartmouth College, ώστε η παρακολούθηση παράνομων φωτογραφιών να σταματήσει.

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε ονομάζεται PhotoDNA, και αυτό που κάνει είναι αρχικά να ελέγχει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών με πολύ μεγάλη ταχύτητα, και έπειτα να διασταυρώνει τις παράνομες φωτογραφίες σε μια τεράστια βάση δεδομένων ακόμα και αν αυτές έχουν περικοπεί ή επεξεργαστεί.

Κάθε χυδαία φωτογραφία λοιπόν, έχει τη δική της κατηγορία, και το PhotoDNA είναι σε θέση να τις εντοπίσει ακόμη και από ένα κομμάτι της.

Όταν ένα κοινωνικό δίκτυο έχει πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρήστες, είναι σίγουρο ότι μέσα σε αυτούς θα υπάρχουν και πολλοί διεστραμμένοι που κάνουν εμπόριο παιδικών φωτογραφιών και πιστεύουν ότι το Facebook είναι ένας καλός χώρος για να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες τους.

Ας ελπίσουμε πως η κίνηση του Facebook να υιοθετήσει το PhotoDNA θα συνδράμει τα μέγιστα στην καταπολέμισης του φαινομένου.

 

Πηγή: gugoo.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;