Διαφήμιση
( 1 ψήφος )
ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ Ε-ΜΑΙL, ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ

Trojan...Περισσότερα από 75.000 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε περίπου 2.500 επιχειρήσεις, καθώς και 10 κυβερνητικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, δέχθηκαν επιθέσεις χάκερ από τα τέλη του 2008 έως τον περασμένο μήνα, σε μία από τις μεγαλύτερες και πλέον εξεζητημένες επιθέσεις «κυβερνοεγκληματιών» που έχουν αποκαλυφθεί ποτέ. Τη συντονισμένη επίθεση σε συνολικά 196 χώρες εντόπισε ένας μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών της αμερικανικής εταιρείας ασφαλείας NetWitness. Πίσω από την επίθεση φαίνεται πως βρίσκεται μια συμμορία με έδρα την Ανατολική Ευρώπη, που χρησιμοποιούσε τουλάχιστον 20 εξυπηρετητές (servers) ελέγχου και διοίκησης σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Το ΖeuS Τrojan
Σύμφωνα πάντα με τη NetWitness, οι χάκερ χρησιμοποιούσαν μια νέα έκδοση του διαβόητου ΖeuS Τrojan, το οποίο έχει ποσοστό εντοπισμού από τα προγράμματα antivirus χαμηλότερο του 10%. Έβαζαν κατά κύριο λόγο στο στόχαστρο εταιρικά δεδομένα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεδομένα συναλλαγών μέσω πιστωτικής κάρτας, ονόματα χρηστών και κωδικούς σε ιστοσελίδες και υπηρεσίες, σε επιχειρήσεις που απασχολούνται κυρίως στους τομείς της υγείας και της τεχνολογίας, αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις ενέργειας και χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις. Όπως διευκρίνισε η αμερικανική εταιρεία ασφαλείας, από τις δέκα κυβερνητικές υπηρεσίες που έπεσαν θύματα καμία δεν ανήκει στον τομέα εθνικής ασφάλειας.

Top 10 countries reporting Zeus detections...
Οι 10 χώρες (και όλοι οι άλλοι) με τις μεγαλύτερες εμφανίσεις του ZeuS Trojan τον τελευταίο χρόνο, όπως έχουν καταγραφεί από την Symantec.

 

tanea.gr / symantec.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;