Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

chase

Η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος δεν επιτρέπει στις τράπεζες να μείνουν μακριά από τις εξελίξεις. Οι Bank of America, Wells Fargo και J.P. Morgan Chase, τρεις από τους μεγαλύτερους ομίλους του αμερικανικού τραπεζικού κλάδου, σπεύδουν από κοινού να κατοχυρώσουν τη θέση τους σε μια νέα μορφή παροχής τραπεζικών υπηρεσιών, την αποστολή χρηματικών ποσών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κινητού τηλεφώνου.

Η παροχή αυτής της κοινής υπηρεσίας ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες από τις τρεις προαναφερόμενες τράπεζες, με στόχο να αποκτήσουν μερίδιο σε μια αγορά οι προμήθειες της οποίας υπολογίζονται σε δισ. δολάρια από τη μεταφορά χρηματικών ποσών μέσω τρεχούμενων λογαριασμών, πιστωτικών καρτών και υπεραναλήψεων.

«Οι πελάτες τραπεζών θέλουν να έχουν τη δυνατότητα διεκπεραίωσης συναλλαγών ηλεκτρονικά», δήλωσε στέλεχος της Wells Fargo στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Στις ΗΠΑ, οι ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές με το υπάρχον σύστημα PayPal έφθασαν, πέρυσι, τα 7.500 δολάρια, ανά άτομο, με 96 συναλλαγές ανά νοικοκυριό. Η Google πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα την παροχή νέας υπηρεσίας που θα επιτρέπει ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων μέσω smartphones από συγκεκριμένα σημεία πώλησης ανά περιοχή, με την προώθηση ειδικών προσφορών. Εκτιμάται ότι οι νέες συναλλαγές μέσω Διαδικτύου μπορεί να ξεπεράσουν τα 1,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία των BIA/ Kelsey.

Στη νέα κοινοπραξία των τριών προαναφερόμενων τραπεζών, γνωστή ως «clear-Xchange», οι πελάτες των τραπεζών δεν θα υποχρεούνται να δημιουργούν νέο λογαριασμό, όπως συμβαίνει με το υπάρχον σύστημα ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών PayPal.

 

Πηγές: kathimerini.gr / latimes.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;