Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Έκκληση προς τις κυβερνήσεις του πλανήτη να μην «πνίξουν» το διαδίκτυο επιβάλλοντας υπερβολικές ρυθμίσεις στη λειτουργία του απεύθυνε ο ιδρυτής του facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο επικεφαλής της Google, Έρικ Σμιντ.

Οι δηλώσεις τους έγιναν στο πλαίσιο της διεθνούς σύσκεψης e-G8 στο Παρίσι. Όπως ανέφερε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δεν είναι δυνατόν οι κυβερνήσεις να επιλέξουν ποιες πλευρές του διαδικτύου θα ελέγξουν και ποιες όχι. Ο ιδρυτής του Facebook, έφερε ως παράδειγμα τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν τα κοινωνικά δίκτυα (όπως το Facebook και το Twitter) στην πρόσφατη «αραβική άνοιξη» αλλά και το γεγονός ότι κατηγορούνται πως διευκολύνουν την διάχυση και την συλλογή προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της Google, Έρικ Σμιντ, η τεχνολογία κινείται πιο γρήγορα από τις κυβερνήσεις και τόνισε ότι για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να νομοθετούν πριν καταλάβουν τις συνέπειες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Λόρενς Λέσινγκ, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων στο ίντερνετ, ο οποίος κάλεσε τις δημοκρατικές κυβερνήσεις να διαφυλάξουν το δημόσιο αγαθό του ίντερνετ και να μην το «φορτώσουν» με πολλές ρυθμίσεις.

 

Πηγή: enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;