27 Μαϊου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Το ποσό αυτό, που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά το κλεμμένο λογισμικό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Business Software Alliance (BSA).
Το πειρατικό λογισμικό ίσως να αποτελεί την εύκολη και φθηνή λύση για μια επιχείρηση, ωστόσο υπό το πρίσμα του σημερινού οικονομικού κλίματος, το πιθανότερο είναι πως στην πορεία ο παραβάτης θα το πληρώσει πολύ ακριβά.
Οι συνέπειες για την χρήση παράνομου λογισμικού από τις επιχειρήσεις μπορεί να είναι τεχνικές, οικονομικές και νομικές όπως είναι η απώλεια αρχείων, η προσβολή από ιούς, οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και η παραπομπή στην ελληνική δικαιοσύνη, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Η ελληνική νομοθεσία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στα προϊόντα λογισμικού είναι τόσο αυστηρή που σε περίπτωση κρατικού ελέγχου και επιβολής του προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, μια επιχείρηση θα πρέπει να σηκώσει ένα ξαφνικό –και πιθανώς μεγάλο- οικονομικό βάρος. Επομένως, είναι σημαντικό οι εταιρείες να φροντίζουν σε κάθε περίπτωση ότι το λογισμικό που χρησιμοποιούν είναι νόμιμο και φέρει όλες τις απαραίτητες άδειες χρήσης» τονίζει ο κ. Κώστας Σαμαράς, εκπρόσωπος εταιρείας μέλους της BSA στην Ελλάδα.
Για την BSA
Η Business Software Alliance είναι ένας επιφανής οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία εμπορικού λογισμικού και δραστηριοποιείται σε 80 χώρες με στόχο την διεύρυνση της αγοράς λογισμικού και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία. Κυβερνήσεις και συνεργάτες της βιομηχανίας απευθύνονται στην BSA προκειμένου να συζητήσουν προσεγγίσεις σε καίρια θέματα πολιτικής και νομικών ζητημάτων αναγνωρίζοντας ότι το λογισμικό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο όλων των εθνών. Κάθε χρόνο, τα μέλη της BSA επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στις εγχώριες οικονομίες, στην αγορά εργασίας και στην ανάπτυξη λύσεων νέας-γενιάς βοηθώντας τους ανθρώπους ανά τον κόσμο να είναι πιο παραγωγικοί και ασφαλείς.
Τα μέλη της BSA περιλαμβάνουν τις εταιρίες: Adobe, Apple, Asseco Poland S.A., Autodesk, Bentley Systems, CNC, Corel, Dassault Systèmes SolidWorks Corporation, Microsoft, Progress Software, Siemens, SingularLogic, Symantec, Tekla και The MathWorks.
Στην Ελλάδα η ΒSΑ δραστηριοποιείται από το 1992 με σκοπό την πληροφόρηση και την προστασία των επιχειρήσεων και του κοινού από την παράνομη χρήση λογισμικού, υποστηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς πληροφορικής, η οποία παρεμποδίζεται από την παράνομη αντιγραφή και διακίνηση προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Παράλληλα, στην Ελλάδα, οι ενέργειες της BSA υποστηρίζονται από εταιρείες παραγωγής, διάθεσης, προώθησης και εμπορίας λογισμικού Η/Υ: Άνοδος AE, SAP AE, Singular Logic Software, iTeam AE, Info-Quest AΕΒΕ, Rainbow ΑΕ, Sunsoft ΕΠΕ, Syntax Πληροφορική ΑΕ, και Talos Software & IT.
Πηγή: bsa.org
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV