01 Ιουνιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Google και το Facebook, και οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών επιδιώκουν να μειώσουν τις εντάσεις όσον αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης της ανάπτυξης των ασύρματων δικτύων, την ίδια ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του ρυθμιστικού πλαισίου σε αυτά.
O διευθύνων σύμβουλος της France Telecom Στεφάν Ρισάρ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτάσουν εταιρείες όπως το Facebook, η Apple και η Google σε κάποιο συμβιβασμό με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που επιθυμούν την άμεση αποζημίωση για τις επενδύσεις τους σε ταχύτερα δίκτυα. O κ. Ρισάρ τόνισε ότι μια «πολύ ανοιχτή» συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Λάρι Πέιτζ, τον έπεισε ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας είναι εφικτή. «Δεν είμαστε εχθροί της Google», υπογράμμισε χθες ο κ. Ρισάρ από το Παρίσι, όπου και παρευρέθη για την άτυπη ψηφιακή σύνοδο (e-G8) των επικεφαλής νέων αλλά ισχυρών εταιρειών του διαδικτύου με τον Νικολά Σαρκοζί. «Καταλαβαίνουν ότι σε περίπτωση που δεν βρούμε κάποια λύση, δεν θα είναι ούτε προς το δικό τους συμφέρον».
Καθώς οι τεχνολογικές εταιρείες συνεχίζουν να προσθέτουν βίντεο, μουσική και παιχνίδια στο διαδίκτυο, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των France Telecom, Vodafone και Telefonica, απαίτησαν μια συμφωνία που θα υποχρέωνε τις εταιρείες παροχής περιεχομένου είτε να μοιραστούν τα έσοδά τους είτε να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη του δικτύου.
Οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αναζητούν τρόπους για να ελαφρύνουν το φορτίο των δικτύων τους, ιδίως σε πολυάσχολα αστικά κέντρα όπως η Νέα Υόρκη και το Παρίσι, όπου η κυκλοφορία των δεδομένων στο δίκτυο της France Telecom αυξάνεται κατά 5% κάθε εβδομάδα. «Χωρίς τα δίκτυα, δεν θα υπήρχε ούτε Google, ούτε Facebook, ούτε Apple», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecom. «Δεν μπορείς να έχεις τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να επενδύουν δεκάδες ή εκατοντάδες δισ. δολαρίων για κάποιον άλλον, ο οποίος θα λαμβάνει όλη τη δόξα αλλά και τα έσοδα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος της Bharti Airtel, Σουνίλ Μιτάλ.
Πηγή: kathimerini.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV