02 Ιουνιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Λόγω της εξαιρετικά αυξημένης τηλεπικοινωνιακής ζήτησης, προκλήθηκε στο Σύνταγμα «συμφόρηση» στα δίκτυα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας...
Υπερφόρτωσαν τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στην Πλατεία Συντάγματος, λόγω της συνεχούς ροής δεδομένων από τους συγκεντρωμένους της διαδήλωσης της Τετάρτης 25 Μαΐου, με αποτέλεσμα οι τηλεπικοινωνιακές κυψέλες να λειτουργήσουν με πολλά προβλήματα. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν κύκλοι της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, «σε αντίθεση με την Μαδρίτη, όπου το δίκτυο κατέρρευσε, η τηλεπικοινωνιακή υποδομή της πλατείας Συντάγματος άντεξε στο φόρτο των δεδομένων».
«Λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής συγκέντρωσης καθώς και της εξαιρετικά αυξημένης τηλεπικοινωνιακής ζήτησης, προκλήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο περιορισμένης εμβέλειας συμφόρηση στα δίκτυα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν προβλήματα στην επικοινωνία στη συγκεκριμένη περιοχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).
«Το φαινόμενο τοπικής συμφόρησης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αυξημένη χρήση υπηρεσιών δεδομένων -όπως MMS και πρόσβαση στο ίντερνετ- από το συγκεντρωμένο πλήθος. Οι υπηρεσίες αυτές καταλαμβάνουν αυξημένη χωρητικότητα στο δίκτυο κινητών επικοινωνιών σε σύγκριση με τις υπηρεσίες φωνής και απαιτούν ιδιαίτερα πυκνό δίκτυο σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των χρηστών» σημειώνει η ΕΕΚΤ.
«Πάγιο πρόβλημα του κλάδου, και ειδικά στο δήμο της Αθήνας, αποτελεί το γεγονός ότι πολλές από τις κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω των περιορισμών και των ελλείψεων στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας» αναφέρει η ΕΕΚΤ.
Όπως εξηγούν παράγοντες των τηλεπικοινωνιών, η αρμοδιότητα της έγκρισης και αδειοδότησης των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων μεταφέρθηκε με τον «Καλλικράτη» από τις νομαρχίες στις περιφέρειες, όμως στην Αττική αυτή η διάταξη δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η αδειοδότηση δεκάδων σύγχρονων κεραιών.
Πηγή: tovima.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV