Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

pc

Η χρήση του διαδικτύου πολλαπλασιάζεται τόσο γρήγορα που φαίνεται πως η αύξησή της μεταξύ του 2014 και του 2015 και μόνο, θα ισοδυναμεί με όλη τη χρήση του ίντερνετ κατά τη διάρκεια ολόκληρου του περσινού χρόνου!

Τέσσερα χρόνια από τώρα, σύμφωνα με την εταιρία Cisco και την έκθεση "Visual Network Index Forecast", κάθε πέντε λεπτά κίνησης του διαδικτύου θα ισοδυναμούν με το «κατέβασμα» όλων των ταινιών που έχουν γυριστεί ποτέ!

Το 2015, μάλιστα, η διαδικτυακή κίνηση θα είναι ίση με 20 δισεκατομμύρια DVDs, 19 τρισεκατομμύρια ΜP3 τραγούδια ή 500 τετράκις εκατομμύρια SMS ή πιο σύνθετα, τα 966 exabytes!

Οι δύο πλευρές που φαίνεται να «πνίγουν» το διαδίκτυο  είναι η κατακόρυφη άνοδος στη χρήση κινητών συσκευών για πρόσβαση στο ίντερνετ και το βίντεο. Μόνο την περίοδο του 2010 η κινητικότητα που επέδειξε το διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών, έφτασε το τριπλάσιο όλου το 2000. Η μεγάλη απήχηση των smartphones και των ταμπλετών φαίνεται, πάντως, πως θα επιτείνουν το πρόβλημα αφού η Cisco υπολογίζει πως σε τέσσερα χρόνια οι «συνδεδεμένες» συσκευές αυτού του τύπου θα φτάνουν τα 7,1 δισεκατομμύρια!

Τον περασμένο χρόνο  το μεγαλύτερο κομμάτι της κινητικότητας  του ίντερνετ άνηκε στην παρακολούθηση βίντεο, με το 53% της πίτας των download και upload. Μέχρι το 2015 η διακίνηση βίντεο θα είναι περισσότερο από 4 φορές μεγαλύτερη και θα αποτελεί το 90% της κινητικότητας που θα επιδεικνύει το διαδίκτυο.

Αναμένουμε, χωρίς  καταστροφολογία, την πιθανή φορολόγηση των συσκευών, των υπηρεσιών, και  των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ όπως επίσης και των αποκλειστικά διαδικτυακών επιχειρήσεων, αφού πριν λίγες ημέρες ο Νικολά Σαρκοζί το είχε αναφέρει στο συνέδριο e-G8, κάτι το οποίο έρχεται να υποστηρίξει ως αναγκαιότητα αυτή η έκθεση της Cisco.

Διπλάσιες οι συσκευές του ίντερνετ από τους ανθρώπους της Γης το 2015

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Cisco, θα υπάρξει μια «έκρηξη» των λεγόμενων «έξυπνων» συσκευών, όπως οι υπολογιστές-ταμπλέτες, τα «έξυπνα» κινητά, οι «έξυπνες» τηλεοράσεις και κάθε άλλου είδους μηχανήματα με αυξημένη «νοημοσύνη» και με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Έτσι λοιπόν, μέσα σε μια μόλις τετραετία, έως το 2015, ο συνολικός αριθμός των κάθε είδους μεγάλων και μικρών ηλεκτρονικών συσκευών, που θα είναι διασυνδεδεμένες στο διαδίκτυο, θα ξεπεράσει τα 15 δισεκατομμύρια, αριθμό διπλάσιος από τον πληθυσμό της γης.

"Το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, είναι πώς να διαχειριστούμε έξυπνα όλη αυτή την κίνηση", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Cisco  Σουράτζ Σετί.

Η "έκρηξη" των διασυνδεμένων συσκευών καθιστά επείγουσα προτεραιότητα την προώθηση διεθνώς της εφαρμογής του νέου Πρωτοκόλλου Διαδικτύου IPv6, καθώς οι διαδικτυακές διευθύνσεις του προηγούμενου πρωτοκόλλου IΡv4 αναμένεται να εξαντληθούν έως τον Αύγουστο φέτος. Στις 6 Ιουνίου, κατά τη λεγόμενη "Παγκόσμια Ημέρα IΡv6", η Cisco και πολλές άλλες μεγάλες εταιρίες (Google, Facebook, Yahoo κ.α.) θα κάνουν την πρώτη μεγάλης κλίμακας δοκιμή της εφαρμογής του IΡv6, ώστε να γίνει έλεγχος κατά πόσο το νέο πρωτόκολλο είναι χωρίς πρόβλημα συμβατό με τους δημοφιλείς παγκοσμίως ιστότοπους.

Τέλος, εξίσου σημαντική είναι η πρόβλεψη ότι το filesharing (διαμοιρασμός αρχείων μεταξύ χρηστών) αναμένεται να μειωθεί στο 16% της συνολικής κίνησης, από το 40% που ήταν το 2010.


Πηγή: protothema.gr / enet.gr / adslgr.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;