Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Στρος-Καν @ Facebook

Μετά τον ιό του «The Twilight: Breaking Dawn» το Facebook δέχτηκε ένα νέο χτύπημα, αυτή τη φορά από τον κύριο Ντομινίκ Στρος-Καν!

Στην γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφορεί από την Τρίτη μια δημοσίευση στην οποία εμφανίζεται μια φωτογραφία του Ντομινίκ με την καμαριέρα.Η δημοσίευση παραπέμπει τους χρήστες να την «κλικάρουν» για να δουν το βίντεο του βιασμού της 32χρονης γυναίκας από τον Στρος-Καν στην σουίτα του Σοφιτέλ.

Όποιος πέσει στην παγίδα και επιλέξει να δει την δημοσίευση, δεν θα απολαύσει τον Ντομινίκ με την καμαριέρα αλλά... θα δεχθεί ιό!

Η δημοσίευση οδηγεί τους χρήστες του Facebook σε ένα server στη Λιθουανία ο οποίος, φορτώνει το Mac Defender για υπολογιστές Mac.

Η Sophos "βάπτισε" αυτή τη νέα επίθεση με το κωδικό όνομα OSX/FakeAVZp-C. Έχετε υπόψη ότι ο ιός δεν είναι μόνο για Mac, μιας και σε μερικές περιπτώσεις οι δημοσιεύσεις έχουν "μεταλλαχθεί" έτσι ώστε με το κλικ στο link να γίνεται ανακατεύθυνση και να φορτώνει Trojan για Windows!

Παρά τις προσπάθειες, η ομάδα του Facebook δεν έχει καταφέρει ακόμα να «νικήσει» τον ιό του Στρος-Καν, αφού χρησιμοποίει τα «Likes» της ιστοσελίδας.Για παράδειγμα, ο ιός εμφανίζεται στο προφίλ στο Facebook κάποιου χρήστη την σήμανση ότι έχει αρέσει σε κάποιους φίλους του.

Για αυτό λοιπόν, αν δείτε στο προφίλ σας την δημοσίευση με το «καυτό» βίντεο του Ντομινίκ με την καμαριέρα απλά… μην «κλικάρετε»!

 

Πηγή: protothema.gr / nakedsecurity.sophos.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;