Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1089912_b.jpg
«Ουσιαστικά κάθε τι που πουλάει η Αpple» παραβιάζει τις πατέντες της Nokia, υποστηρίζει η φινλανδική εταιρεία

Στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) των ΗΠΑ προσέφυγε την Τρίτη η Nokia, κατηγορώντας την Apple ότι παραβιάζει κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της σε «ουσιαστικά κάθε κινητό τηλέφωνο, ipod και υπολογιστή» που πουλάει.

Η φινλανδική εταιρεία αναφέρεται σε επτά ευρεσιτεχνίες που χρησιμοποιούνται για στοιχεία interface, κάμερες, κεραίες και τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Η Νοkia υποστηρίζει ότι η εν λόγω τεχνογνωσία συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής, ελαχιστοποίηση του μεγέθους των συσκευών και επιμήκυνση του χρόνου «ζωής» των μπαταριών.

H Nokia εκτιμά πως η ITC θα αποφασίσει εντός του επόμενου μήνα εάν θα προχωρήσει την υπόθεση, ενώ η Apple δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις.

Η διαμάχη, υποστηρίζουν οι αναλυτές, αντανακλά την αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στο τοπίο των κινητών τηλεφώνων, και δεν πρόκειται να επιλυθεί σύντομα. Αν και η φινλανδική εταιρεία πουλά περισσότερα τηλέφωνα από την Apple, η τελευταία έχει αρχίσει να μπαίνει δυναμικά στην αγορά με το iPhone και καλύπτει αρκετά γρήγορα έδαφος.

Τον Οκτώβριο, η Nokia είχε προσφύγει σε δικαστήριο της πολιτείας του Ντέλαγουερ εναντίον της Αpple, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική εταιρεία παραβίαζε 10 ευρεσιτεχνίες της. Η Αpple απάντησε με αγωγή, κατηγορώντας τη Νοkia για παραβίαση 13 ευρεσιτεχνιών της και ολιγοπωλιακή συμπεριφορά.

 

29/12/2009 - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated PressΚλιμακώνεται η νομική διαμάχη Apple-Nokia για τo iPhone

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1084902_b.jpg
Τα κεντρικά της Nokia στη Φινλανδία

Απαντώντας στις αγωγές που δέχτηκε από τη Nokia για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο iPhone, η Apple υπέβαλε κι αυτή αντίστοιχη αγωγή εναντίον του φινλανδικού κολοσσού.

H Αpple υποστηρίζει ότι η Nokia παραβίασε 13 από τις πατέντες της, σε μια προσπάθεια να «αντιγράψει» το iPhone και να ανακτήσει έτσι το χαμένο της μερίδιο στην αγορά των smartphone.

Δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι επίμαχες πατέντες.

Η κίνηση έρχεται περίπου δύο μήνες μετά την απόφαση της Nokia να καταθέσει αγωγή εναντίον της Apple κατηγορώντας τη ότι παραβίασε 10 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν την ασύρματη μετάδοση δεδομένων, την κωδικοποίηση δεδομένων φωνής και την ασφάλεια των συσκευών της, μεταξύ άλλων.

Η εκατέρωθεν υποβολή αγωγών είναι συνήθης πρακτική σε νομικές διαμάχες για πατέντες και συχνά καταλήγει σε εξωδικαστική συμφωνία εκατέρωθεν αδειοδότησης.

Οι αγωγές και των δύο εταιρειών υποβλήθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντέλαγουεαρ.


11/12/2009 - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


 

Αγωγή κατά της Apple για παραβίαση πατεντών στο iPhone υπέβαλε η Nokia

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1066855_b.jpg

Χάρη στο iPhone η Apple κέρδισε σημαντικό μερίδιο στην αγορά κινητών τηλεφώνων...

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων κατέθεσε την Πέμπτη αγωγή κατά της Apple ισχυριζόμενη ότι το iPhone παραβιάζει δέκα δικά της διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

«Οι πατέντες καλύπτουν την ασύρματη μετάδοση δεδομένων, την κωδικοποίηση ήχου, την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση και παραβιάζονται από όλα τα μοντέλα iPhone της Apple που παραδόθηκαν από την πρώτη κυκλοφορία του iPhone το 2007» υποστηρίζει η Nokia σε ανακοίνωσή της.

Η αγωγή κατατέθηκε σε περιφερειακό ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντέλαγουεαρ στις ΗΠΑ, αναφέρει το Reuters.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την Apple.


22/10/2009 - Newsroom ΔΟΛ


δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;