08 Ιουνιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Το FBI και οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επιτυχώς διεισδύσει στον "υπόκοσμο" των χάκερς: το 25 τοις εκατό των χάκερς δίνουν κρυφά πληροφορίες στην κυβέρνηση σχετικά με τους ομοίους τους, φοβούμενοι μεγάλες ποινές φυλάκισης. Στην πραγματικότητα, η κοινότητα ξεχειλίζει από παράνοια και καχυποψία, διότι δεν είναι σαφές ποιος είναι μέρος αυτού του "στρατού των πληροφοριοδοτών".
Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από τον Έρικ Κόρλεϊ, εκδότης του περιοδικού 2600: The Hacker Quarterly: "Εξαιτίας των αυστηρών ποινών και της σχετικής άγνοιας του νόμου που διακατέχει πολλούς χάκερς, οι τελευταίοι είναι μάλλον ευάλωτοι στον εκφοβισμό", δήλωσε ο Κόρλεϊ στην Guardian.
Ακόμη και δημοφιλή forums που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, σαν αγορές για κλεμμένες ταυτότητες και αριθμούς πιστωτικών καρτών, μερικές φορές διοικούνται από ψευτο-χάκερς που ενεργούν ως πληροφοριοδότες του FBI. Δεν είναι μόνο οι χάκερς όμως: μυστικοί πράκτορες του FBI μερικές φορές προσποιούνται τους χάκερς που ειδικεύονται στην κλοπή ταυτότητας και αναλαμβάνουν τη διαχείριση των εγκληματικών forum, ώστε να μπορούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για να φυλακίσουν τους εγκληματίες.
Αυτή είναι ένα από τις στρατηγικές της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην καταπολέμηση των συνεργαζόμενων αναρχικών που είναι γνωστοί και ως "hacktivists" και έχουν ξεκινήσει διάφορες επιθέσεις υψηλού προφίλ στον κυβερνοχώρο κατά τους τελευταίους μήνες, με σκοπό να περάσουν το δικό τους μήνυμα. Δύο από τις πιο δημοφιλείς ομάδες που έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα media τον τελευταίο καιρό είναι οι Anonymous και oi LulzSec.
Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ αποκάλυψαν τη Διεθνή Στρατηγική για τον Κυβερνοχώρο (PDF | 2,26Mb | 30 σελίδες)(International strategy for Cyberspace). Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκάλυψε η αμερικανική κυβέρνηση οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο θα μπορούσαν να απαντηθούν με στρατιωτική δύναμη, ιδιαίτερα αν κάποιος καταφέρει ένα σοβαρό πλήγμα ενάντια στις ΗΠΑ, τους συμμάχους τους, τους συνεργάτες τους ή ακόμα και να απειλήσει τα συμφέροντά τους.
Το να έχει η αμερικανική κυβέρνηση πληροφοριοδότες είναι ένα πράγμα. Το ερώτημα όμως είναι πόσοι από αυτούς τους χάκερς έχουν στρατολογηθεί από το FBI ή τις Μυστικές Υπηρεσίες. Αυτό είναι ένα στατιστικό στοιχείο που πιθανότατα δεν πρόκειται ποτέ να διαρεύσει.
Πηγές: adslgr.com / techspot.com
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV