Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Really old browser...

Η Google θα σταματήσει την υποστήριξη διαφόρων online υπηρεσιών της όπως το Gmail και τα Docs σε "παλιούς browsers" από την 1η Αυγούστου.

"Από την 1η Αυγούστου, θα υποστηρίζουμε τις τρέχουσες και τις προηγούμενες εκδόσεις των Chrome, Firefox, Internet Explorer και Safari σε κυλιόμενη βάση", δήλωσε ο Venkat Panchapakesan από την Google.

Κάθε φορά που μία νέα έκδοση browser κυκλοφορεί, εμείς θα ξεκινάμε την υποστήριξη της νέας έκδοσης και θα σταματάμε την υποστήριξη στην προ-προηγούμενη έκδοση."

Έτσι από την παραπάνω ημερομηνία θα σταματήσει η υποστήριξη IE7, Firefox 3.5, Apple's Safari 3 καθώς και του Chrome 9. Π.χ. ο Internet Explorer 7 έχει μπροστά του τις εκδόσεις IE8 και ΙΕ9, o Firefox 3.5 έχει μπροστά του τον 3.6 και τον 4.0. To ποσοστό του IE7 είναι κάτω από 8% ενώ του Firefox 3.5 είναι κάτω από 2%.

Ο τερματισμός της υποστήριξης δεν σημαίνει δεδομένη πλήρη μη λειτουργία των υπηρεσιών της Google, αλλά πιθανή δυσλειτουργία κάποιων χαρακτηριστικών στο Gmail, το Google Calendar, το Google Talk, τα Google Docs και τα Google Sites. Βέβαια δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις κάποια εφαρμογή να μην λειτουργεί καθόλου.

Ο Panchapakesan δεν έκανε καμία αναφορά στον Opera κάτι που προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια των επισκεπτών του επίσημου ιστολογίου της Google.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google απευθύνει τέτοιου είδους προειδοποιήσεις. Τον Φεβρουάριο του 2010 είχε ανακοινώσει πως τα Google Docs δεν θα υποστηρίζονται πλέον σε IE6. Όμως αυτή την φορά η Google είναι ένας από τους πρώτους παρόχους περιεχομένου που θα διακόψουν την υποστήριξη σε περιβάλλον IE7.

 

Πηγές: adslgr.com / computerworld.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;