10 Ιουνιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες κρατικών φορέων µετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει φίλτρα στο διαδίκτυο
Διαδικτυακός πανικός. Το είπαν και το έκαναν. Μόνο δύο µέρες πριν από τις εκλογές, η οργάνωση «Anonymous» άρχισε επιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων του κράτους. «Δεν είναι χάκερ, είναι οι Αµερικανοί πίσω από όλα αυτά», άρχισαν αµέσως τα σενάρια. Ποιοι είναι αυτοί οι «Anonymous»; Κανείς δεν γνωρίζει. Οι ίδιοι λένε πάντως ότι στόχος τους δεν είναι ούτε ο λαός της Τουρκίας ούτε και τα κόµµατα. Στόχος τους είναι να απαντήσουν στην απόφαση ύπαρξης φίλτρων στο διαδίκτυο στις 22 Αυγούστου, κάτι που το αντιλαµβάνονται ως λογοκρισία.
Η πρώτη επίθεση έγινε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών Τουρκίας. Η ιστοσελίδα χάθηκε για µισή ώρα και στη συνέχεια επανήλθε. Επιθέσεις έγιναν και σε άλλες ιστοσελίδες σηµαντικές, µε αποτέλεσµα να υπάρξει πανικός. «Θέλουν να δηµιουργήσουν στην Τουρκία παρόµοιες καταστάσεις όπως στην Αίγυπτο, τη Συρία και τον Λίβανο», σχολίαζαν κάποιοι. Ο διαδικτυακός πόλεµος συνεχιζόταν χθες το βράδυ και κανείς δεν γνώριζε µέχρι πού θα φτάσουν οι «Anonymous», οι οποίοι δηλώνουν πως αυτό είναι µόνο µία προειδοποίηση. Μπήκαµε πια στην εποχή των διαδικτυακών πολέµων…
Στην Τουρκία άρχισε η αντίστροφη µέτρηση των εκλογών. Οι αρχηγοί των κοµµάτων φτάνουν ήδη στα όριά τους. Μάλιστα ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν φαινόταν χαµένος. «Ντιγιαρµπακίρ, Ντιγιαρµπακίρ… δεν ακούω τη φωνή σου, Ντιγιαρµπακίρ…», απευθυνόταν στον κόσµο του Μπίνγκολ. Απίστευτο πραγµατικά. Δεν καταλάβαινε κανείς τι εννοούσε. Ολοι στη συγκέντρωση τον κοίταγαν µε απορία. Ε, λοιπόν, ο Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από τόσο τρέξιµο από τη µια πόλη στην άλλη στο τέλος τα µπέρδεψε: βρισκόταν στο Μπίνγκολ και νόµιζε πως ήταν στο Ντιγιαρµπακίρ!
Τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο εµφανίστηκε και µία ιστοσελίδα η οποία έγινε αµέσως δηµοφιλής. «Πολύ έξυπνο», είπε ο Μουράτ µόλις την είδε. Η ιστοσελίδα Bilinclioy.com κατάφερε να πιάσει το πνεύµα των εκλογών δίνοντας στον κάθε ψηφοφόρο τη δυνατότητα να µετατρέψει τις προβλέψεις του για τις εκλογές σε αριθµό εδρών στη Βουλή. Καταλήξαµε, λοιπόν, στο συµπέρασµα πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα καταφέρει να φτάσει τον στόχο των 330 εδρών, εκτός και αν ξεπεράσει το 50% ή εάν το ακροδεξιό κόµµα δεν µπει στη Βουλή. «Γι’ αυτό και έχει τέτοια νευρικότητα τις τελευταίες µέρες», σχολίασε ο Μουράτ. Τις τελευταίες µέρες άρχισαν ακόµη και τα παιχνίδια µεταξύ των οπαδών των κοµµάτων. Το νέο τραγούδι «Αντε άλλη µια φορά, άλλη µια φορά» του κυβερνώντος κόµµατος AKP κάποιοι το µετέτρεψαν σε «Ηµαρτον άλλη µια φορά, ήµαρτον»...
Πηγή: tanea.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV