Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

schema.org

Οι συνεργασίες στον κόσμο των επιχειρήσεων δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο, αυτό όμως που δε βλέπουμε και τόσο συχνά είναι οι συμμαχίες "ορκισμένων" ανταγωνιστών. Μια τέτοια αλλόκοτη συμμαχία έχει ως πρωταγωνιστές τους βασικούς παίκτες της διαδικτυακής αναζήτησης.

Η Google, η Microsoft και η Yahoo αποφάσισαν να συνεργαστούν, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προωθήσουν κοινώς αποδεκτά standards για το σύγχρονο ίντερνετ. Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το Schema.org, μία ιστοσελίδα που απευθύνεται σε διαχειριστές ιστοσελίδων. Στη ιστοσελίδα αυτή, οι webmasters μπορούν να βρουν HTML tags και να τα ενσωματώσουν στις σελίδες τους, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τις μηχανές αναζήτησης και "καταλάβουν" καλύτερα τη δομή της ιστοσελίδας τους και άρα να το καταλογογραφήσουν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Η πιο οργανωμένη προσπάθεια που εκδηλώθηκε στο παρελθόν προς αυτή την κατεύθυνση ήταν το project SearchMonkey της Yahoo, το οποίο όμως δεν είναι πλέον ενεργό. Η νέα απόπειρα είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένη, καθώς περιλαμβάνει εκτός από τη Yahoo, τη Google και τη Microsoft.

 

Πηγές: e-pcmag.gr / infoworld.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;