Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Desire-vs-PC

Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα στις τσέπες μας σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρά από ότι οι οικιακοί υπολογιστές της δεκαετίας του 1980. Φέτος, τα κινητά αυτά τηλέφωνα ξεπέρασαν σε πωλήσεις τους υπολογιστές.

Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, πάνω από το μισό των 45 εκατ. κινητών τηλεφώνων που πουλήθηκαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο ήταν «έξυπνα», είχαν δηλαδή ικανότητα περιήγησης στο διαδίκτυο, επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χρήσης λειτουργικών εφαρμογών. Παγκοσμίως, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα αντιπροσωπεύουν ποσοστό 24% των συνολικών πωλήσεων κινητής τηλεφωνίας, από 15% το 2010. Μέσα στο 2012, το ποσοστό πωλήσεων έξυπνων κινητών αναμένεται να ξεπεράσει το 50% του συνόλου.

«Οι πωλήσεις έξυπνων κινητών θα συνεχίζουν να ενισχύονται, πλησιάζοντας το ένα δισεκατομμύριο πριν το τέλος της δεκαετίας. Η τάση θέλει τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών να παραμένουν στάσιμες, με 300 εκατ. τεμάχια το χρόνο», λέει ο Τόμι Αχόνεν, πρώην στέλεχος της Nokia.

Στο μεταξύ, τα έξυπνα κινητά μας προσφέρουν δυνατότητες που μέχρι πρότινος ανήκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όπως μετάφραση πινακίδων, λέξεων, αναγνώριση προσώπων, μουσικών κομματιών ή προϊόντων, γεωγραφικός εντοπισμός κατά την οδήγηση και πολλά άλλα.

Η αναλυτής της αγοράς κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας Gartner Καρολίνα Μιλανέζι, λέει: «Αν σκεφτείτε τι αλλαγές ευνόησαν τα ίντερνετ καφέ σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, μπορείτε να φανταστείτε τι θα σημάνει η απόκτηση έξυπνου κινητού τηλεφώνου».

 

Πηγή: kathimerini.gr με στοιχεία από The Guardian

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;