Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

samsung apps

Τα πέντε εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών από το κατάστημα εφαρμογών Samsung Apps για τις έξυπνες τηλεοράσεις της ανακοίνωσε η Samsung Electronics. H πλέον δημοφιλής εφαρμογή για την τηλεόραση, αναδείχτηκε το... YouTube!

Στις κορυφαίες θέσεις ακολουθούν οι δωρεάν εφαρμογές για την πρόσβαση από την τηλεόραση σε άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας και αναπαραγωγής προσωπικών και επαγγελματικών βίντεο από το διαδίκτυο, όπως το Vimeo, το Blockbuster για την ενοικίαση ή την αγορά ταινιών χωρίς συνδρομή και το DailyMotion.

Από τις Smart TV της Samsung οι περισσότεροι χρήστες βλέπουν επίσης τους χάρτες της Google με την εφαρμογή Google Maps, τις προβλέψεις για τον καιρό από την υπηρεσία AccuWeather και... την εφημερίδα USA Today.

Σύμφωνα με την Samsung Electronics, υπάρχουν περισσότερες από 650 εφαρμογές στο κατάστημα εφαρμογών για τις τηλεοράσεις Smart TV, Smart Blu-ray και τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου της Samsung. Η συντριπτική πλειονότητα (60%) είναι παιχνίδια, βίντεο και εφαρμογές για ενημέρωση. Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι λήψεις χαρακτηρίζεται εντυπωσιακός καθώς άγγιξε τα πέντε εκατομμύρια τους τελευταίους τέσσερις μήνες και υπολογίζεται ότι κάθε τέσσερις ημέρες γίνονται 100.000 downloads. Το διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών της Samsung είναι ανοικτό σε 120 χώρες.

Εφαρμογές στην Ελλάδα
Τα Samsung Apps διατίθενται στις τηλεοράσεις Smart και τα συστήματα smart home cinema & blu-ray στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες.

Η κάθε χώρα διαθέτει ένα σύνολο εφαρμογών που μπορεί να διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες, ανάλογα με τις συνεργασίες που γίνονται σε τοπικό επίπεδο. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα υπάρχει συνεργασία με την εφημερίδα Ναυτεμπορική για την ενσωμάτωση του naftemporiki.gr. Αυτό σημαίνει πως ο τελικός χρήστης μπορεί από την τηλεόρασή του να μπει στο naftemporiki.gr και να διαβάσει τις οικονομικές ειδήσεις.

Εκτός από το naftemporiki.gr υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές στις οποίες μπορεί να έχει πρόσβαση ο χρήστης, όπως Facebook, Picassa, YouTube, AccuWeather, Skype, Twitter, Googlemaps και άλλες.

Διαρκές κάλεσμα σε developers
Είναι φανερό ότι η Samsung κάνει διάφορες προσπάθειες για να κερδίσει το ενδιαφέρον των προγραμματιστών για τη δική της πλατφόρμα, είτε αυτή αφορά την τηλεόραση είτε τα smartphone της. Διοργανώνει διαγωνισμούς προγραμματισμού και για τις Smart TV, με αποτέλεσμα να εμπλουτίζει σταθερά τη γκάμα της όχι μόνο με δωρεάν εφαρμογές αλλά και επί πληρωμή, αποφέροντας έσοδα στους συνεργαζόμενους developer.


Ως δείγμα επιτυχημένης εφαρμογής αναφέρεται η εφαρμογή Skyview της EiLab είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή επί πληρωμή (0,99 δολάρια), μια εφαρμογή που φέρνει τα έναστρο νυχτερινό ουρανό στην τηλεόραση...

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;