Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η Μicrosoft με 17,07%, η AVG με 15,63% και η Symantec με 14,47% είναι οι τρεις μεγαλύτερες -στην Β. Αμερική- εταιρίες με λογισμικό για την προστασία των υπολογιστών, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείες OPSWAT. Τα νούμερα αυτά αναφέρονται σε μερίδιο αγοράς κατά το τελευταίο τρίμηνο και δείχνουν πως η Microsoft κατάφερε να ξεπεράσει την Symantec και να πάρει την πρώτη θέση με το Microsoft Security Essentials.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αν συγκρίνουμε τις εταιρίες με λογισμικό προστασίας υπολογιστών, πρώτη δύναμη είναι η Avast με 12,37%, η AVG είναι δεύτερη με 12,37% και ακολουθεί η Avira με 12,29%. H Μicrosoft στην παγκόσμια κατάταξη είναι τέταρτη με 11,24% και ακολουθείται από την ESET με 9,98%.

Όσον αφορά όμως τα προϊόντα (και όχι τις εταιρίες) το Microsoft Security Essentials είναι πρώτο παγκοσμίως με 10,66%, δεύτερο το Avira Antivir Personal - Free Antivirus με 10,18% και τρίτο το Avast! Free Antivirus με 8,66%. Τα αντίστοιχα ποσά στη Β. Αμερική είναι -από μετρήσεις του Μαρτίου- στην πρώτη θέση και πάλι το Microsoft Security Essentials με 15,68%...

Antiviruses Products Worldwide 2011-06

Η έρευνα της OPSWAT (PDF | 1,77 Mb | 8 σελίδες) έγινε με την συλλογή περισσότερων από 43.000 ερωτηματολογίων (εθελοντικών) από όλο τον κόσμο. Ωστόσο οι μετρήσεις δεν περιορίζονται μόνο σε θέμα antivirus. H χρήση των Windows 7 συνεχίζει και αυξάνεται τόσο στην Β. Αμερική όσο και σε όλο τον κόσμο, με τα Windows XP να παραμένουν το πλέον διαδεδομένο λειτουργικό σε παγκόσμια κλίμακα. Οι τρεις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές IM (instant messaging) είναι το Windows Live Messenger, το Skype και το Yahoo! Messenger, αν και πρέπει να σημειωθεί πως η έρευνα δεν μετράει το chat στο Gmail και στο Facebook.

 

Πηγές: adslgr.com / techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;