Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

firefox 5

Η Μοzilla κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες την τελική έκδοση του Firefox 5, την πρώτη νέα έκδοση του browser μετά την ανακοίνωση του νέου χρονοδιαγράμματος. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Firefox 5 που είχε ανακοινωθεί όχι μόνο τηρήθηκε -για πρώτη φορά- αλλά επιπλέον ουσιαστικά η νέα έκδοση είχε κυκλοφορήσει από το Σαββατοκύριακο.

H εταιρεία έχει διορθώσει 10 bugs, μεταξύ των οποίων και εκείνο της διαχείρισης του προτύπου WebGL 3D, το οποίο η Microsoft είχε χαρακτηρίσει ως επικίνδυνο. Συνολικά o Firefox 5 έχει πάνω από 1.000 βελτιώσεις. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει υποστήριξη σε CSS animations καθώς και βελτιώσεις και προσθήκες σε πρότυπα όπως HTML5, XHR, MathML, SMIL.

Ο browser είναι διαθέσιμος σε Windows, Mac OS, Linux και Android. Για όσους έχουν ήδη Firefox μπορούν να αναβαθμίσουν τον browser πηγαίνοντας στο Help (Βοήθεια), επιλέγοντας About Fifefox (Σχετικά με τον Firefox) και μετά Check for Updates. Οι χρήστες Firefox σε περιβάλλον Android θα λάβουν σχετικό μήνυμα από τον ίδιο τον browser σχετικά με την αναβάθμιση.

Όσοι αναμένουν πολλές νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, όπως είχαν δει με την 4η έδκοση, θα απογοητευθούν αλλά πρέπει να τονιστεί πως η Mozilla πλέον έχει εγκαταλείψει το μοντέλο των λίγων και σημαντικών νέων εκδόσεων και ακολουθεί αυτό της Google, δηλαδή πολλών και συχνών νέων εκδόσεων με λίγα νέα χαρακτηριστικά κάθε φορά (για να προλάβει τους "αριθμούς" των υπολοίπων εκδόσεων..). Παλιότερα μία τέτοια κυκλοφορία θα πήγαινε από την έκδοση 4.0.1 απλά στην 4.0.2 ή στην "καλύτερη" στην 4.1...

Η νέα έκδοση του Firefox, ο Firefox 6 θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

 

Πηγές: adslgr.com / computerworld.com / techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;