Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ανησυχία για την κινηματογράφηση στο Μπάνγκαλορ διότι η πόλη έχει διάφορα στρατιωτικά ιδρύματα

Ινδικό αυτοκίνητο και τρίκυκλο με εξοπλισμό Google Street View

Τα αυτοκίνητα του Google Street View που χαρτογραφούν διάφορες περιοχές του πλανήτη βρήκαν "αδιέξοδο" και στην Ινδία, έπειτα από απόφαση-απαγόρευση των αρχών για λόγους ασφαλείας. Ειδικότερα, οι αρχές είπαν στην εταιρεία ότι θέλουν να αναβάλει τη λήψη εικόνων διότι δεν έχει ακόμη την απαραίτητη άδεια.

Η Google δήλωσε ότι μετά από την πόλη Μπάνγκαλορ σχεδιάζει να χαρτογραφήσει όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ινδία. Πρόκειται για την 27η χώρα στην οποία η Google θέλει να διαθέσει την δημοφιλή κατά τα άλλα υπηρεσία της.

Ωστόσο, πέρα από οχήματα, ο αμερικανικός κολοσσός χρησιμοποίησε κάποια τρίκυκλα, με την περιβόητη κάμερα του Street View να είναι ενσωματωμένη πάνω σ’ αυτά. Η τοπική αστυνομία της Μπάνγκαλορ εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία της για την κινηματογράφηση διότι η πόλη έχει διάφορα στρατιωτικά ιδρύματα –η Google μάλιστα επιβεβαίωσε ότι έλαβε σχετική επιστολή από τον αρχηγό της αστυνομίας.

Σε γενικές γραμμές, οι ανησυχίες του Street View αναφορικά με τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι διαφορετικές από τα εμπόδια που αντιμετώπισε η Google σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ελβετία. Εκεί οι ενστάσεις είχαν να κάνουν με την παραβίαση της ιδιωτικότητας των πολιτών ή ακόμη και με την παρακράτηση των προσωπικών τους δεδομένων. Την ίδια στιγμή, το βραζιλιάνικο Street View απαθανάτισε ανθρώπινα πτώματα. Στην Iνδία και την Μπάνγκαλορ βέβαια οι ευαισθησίες έχουν να κάνουν και με τις πρόσφατες επιθέσεις στο Μουμπάι που ξυπνούν σχετικές μνήμες.

 

Πηγή: skai.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;