Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

WeGov Awards 2011

Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον πανελλήνιο φοιτητικό διαγωνισμό καινοτομίας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλά και ερευνητικές συνεργασίες. Με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, η διοργάνωση "We Gov Awards 2011" θα βραβεύσει ιδέες και πρωτότυπες εφαρμογές που αναδεικνύουν τον ρόλο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο 2ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, διεξάγεται κατά το πρότυπο των ευρωπαϊκών βραβείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διοργανώνεται με τη συνεργασία ελληνικών και ευρωπαϊκών ανώτατων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες Πανεπιστημίων -ατομικά ή ομαδικά- καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους. Οι προεγγραφές έχουν ήδη αρχίσει ενώ η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων θα είναι ενεργή από 1η μέχρι 15 Ιουλίου στην διεύθυνση WeGov.blogspot.com.

Το Ελληνικό κέντρο Διαλειτουργικότητας, η Microsoft Innovation Center και η ATC AE είναι οι βασικοί χορηγοί του διαγωνισμού και καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ανά κατηγορία. Εκτός από την κατηγορία «καλύτερης ιδέας» για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την κατηγορία «καλύτερης εφαρμογής» που αφόρα την ανάπτυξη μιας εφαρμογής σε μορφή πρωτότυπου demo, φέτος για πρώτη φορά θεσπίζεται η κατηγορία «Cloud & Μobile App». Το ειδικό αυτό βραβείο θα απονεμηθεί στην καλύτερη εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που αξιοποιεί υποδομές Cloud ή και εφαρμογές κινητών συσκευών και ανάλογων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Για την υποβολή πρότασης στην κατηγορία «καλύτερης ιδέας» απαιτείται η κατάθεση σχετικής τεκμηρίωσης με κείμενο, σχέδια και αναφορές, ενώ στις άλλες δύο κατηγορίες οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν παράλληλα με την σχετική τεκμηρίωση και το διαδικτυακό τόπο με την προς επίδειξη πρωτότυπη εφαρμογή. Οι καλύτερες συμμετοχές θα αξιολογηθούν με κριτήρια τον βαθμό καινοτομίας των εφαρμογών, τα αναμενόμενα οφέλη, την επιχειρηματική προσέγγιση, τη συνολική παρουσίαση και τεκμηρίωση της πρότασης, και οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά στάδια. Τον Σεπτέμβριο του 2011 θα ανακοινωθούν οι καλύτερες υποψηφιότητες και τον Νοέμβριο του 2011 θα γίνει η τελική ανάδειξη των νικητών.

Οι νικήτριες ομάδες θα ανακοινωθούν σε δύο στάδια και θα κερδίσουν τόσο χρηματικά έπαθλα, όσο και την ευκαιρία περαιτέρω εκπαίδευσης και ανάπτυξης των ιδεών τους σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις πληροφορικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.  Τα έπαθλα και οι χορηγοί ανά κατηγορία είναι:

  • Κατηγορία Καλύτερης Ιδέας: Χρηματικό έπαθλο 1.000 ΕΥΡΩ και περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση της καλύτερης ερευνητικής ιδέας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας.
  • Κατηγορία Καλύτερης Εφαρμογής: Χρηματικό έπαθλο 2.000 ΕΥΡΩ και περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής, σε συνεργασία με το Microsoft Innovation Centre.
  • Ειδικό Βραβείο Cloud & Mobile App: Χρηματικό βραβείο 1.000 ΕΥΡΩ και περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής, σε συνεργασία με την ATC ΑΕ.

 


Πηγές: ekt.gr / wegov.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;