Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Στο FairSearch.org επιχειρήσεις ταξιδίων εκθέτουν τα επιχειρήματά τους για την εκμετάλλευση, όπως υποστηρίζουν, της θέσης του Google στη διαδικτυακή αναζήτηση για να καταπνίξει τον ανταγωνισμό σε άλλες αγορές.

Στο στόχαστρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να βρίσκεται η Google. Η Επιτροπή «πολύ σύντομα» θα ξεκινήσει επίσημα έρευνα για κατηγορίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού για να εξετάσει εάν η εταιρεία που διεκπεραιώνει δύο στις τρεις διαδικτυακές αναζητήσεις στις ΗΠΑ «θάβει» τον ανταγωνισμό στα αποτελέσματα για να προωθήσει άλλες δικές της υπηρεσίες. Μάλιστα, η έρευνα αφορά και στα «πληρωμένα» αποτελέσματα με τους προβεβλημένους συνδέσμους.

Έρευνα για τις πρακτικές της Google διεξάγεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις 30 Νοεμβρίου 2010. Στην Ευρώπη η βρετανική υπηρεσία σύγκρισης τιμών Foundem, η γαλλική υπηρεσία αναζήτησης νομικών κειμένων eJustice.fr και το Ciao.fr που ανήκει στην Microsoft ισχυρίζονται ότι η Google θάβει τις υπηρεσίες τους στα αποτελέσματά της.

Μετά την είδηση για επικείμενη επίσημη έρευνα από την αρμόδια επιτροπή στις ΗΠΑ οι ανταγωνιστές της Google εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση από το FairSearch.org, έναν  συνασπισμό δυνάμεων από την διαδικτυακή αγορά ταξιδίων: «Οι πρακτικές της Google πρέπει να διερευνηθούν εις βάθος από τις αμερικανικές Αρχές. Η Google υιοθετεί αθέμιτες πρακτικές σε πολλές κάθετες αγορές, γεγονός που βλάπτει τους καταναλωτές καθώς περιορίζει τη δυνατότητα άλλων εταιρειών να  ανταγωνιστούν ώστε να κερδίσουν την προτίμηση από τους χρήστες, όχι από τη Google».

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;