Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Vo IP anywhereΗ Google σχεδιάζει την προσθήκη στον Chrome υποστήριξης υπηρεσιών VoIP τηλεφωνίας σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε στο dev group του Chromium. Οι ενσωματωμένες υπηρεσίες θα βασιστούν στην τεχνολογία ανοιχτού λογισμικού WebRTC, η οποία ανήκει στην Google μετά την εξαγορά της Global IP Solutions (GIPS). Η τεχνολογία WebRTC θα επιτρέψει την διενέργεια κλήσεων φωνής ή εικόνας χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου plug-in ή κάποιας εφαρμογής όπως εκείνης του Skype.

Η εταιρεία ελπίζει πως οι προγραμματιστές θα φτιάξουν εφαρμογές φωνής και chat χρησιμοποιώντας HTML και Javascript ΑPIs με την βοήθεια του WebRTC. Επιπλέον έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με την Mozilla και την Opera προκειμένου να ενσωματωθεί η τεχνολογία αυτή στους δικούς τους browsers. Επιπλέον μέσω της συνεργασίας με οργανισμούς όπως ο IETF και ο W3C, η Google ελπίζει πως θα προωθήσει μία νέα σειρά προτύπων για τις real time επικοινωνίες.

"Μέχρι σήμερα, οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (real time) απαιτούσαν την χρήση τεχνολογιών υπό πνευματική ιδιοκτησία, οι οποίες μάλιστα είχαν την μορφή plug-ins ή λογισμικού client", αναφέρεται στο σχετικό blog.

"Με το WebRTC, η Google καθιστά το απαραίτητο λογισμικό για την φωνή και την εικόνα ελεύθερο και ανοιχτό, δίνοντας στους προγραμματιστές πρόσβαση σε μία πολύ προχωρημένη τεχνολογία, κάτω από άδειες τύπου free BSD."

To όλο εγχείρημα σημαίνει πως οι προγραμματιστές θα μπορούν να προσφέρουν στους τελικούς χρήστες μία εναλλακτική λύση έναντι του Skype ή άλλων παρόμοιων προγραμμάτων, και μάλιστα μία λύση που θα δουλεύει μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών και σε διαφορετικές συσκευές, αφού θα είναι web-based.

 

Πηγές: adslgr.com / techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;