Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Πριν από μερικές βδομάδες είδαμε τη νέα επαναστατική σχεδίαση της οθόνης εκκίνησης των Windows 8 η οποία θα χρησιμοποιηθεί κυρίως σε υπολογιστές με οθόνη αφής. Η οθόνη εκκίνησης αποτελείται από ρυθμιζόμενα ως προς το μέγεθος tiles, αντί για το κλασικό μενού έναρξης και των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας. Χάρη όμως στον 19χρονο fediaFedia από την Λιθουανία, τώρα μπορείτε να χαρείτε το Metro UI και στα Windows 7.

Ξεκίνησε ως αντιγραφή των Windows Phone 7, και τώρα το Omnimo UI είναι εμπνευσμένο από την οθόνη εκκίνησης των Windows 8. H σουίτα Omnimo περιλαμβάνει αρκετά πάνελ με το στυλ του Metro UI, μέσω τον οποίων μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τους πόρους του συστήματος σας, όπως τη διαθέσιμη μνήμη, την κατάσταση της μπαταρίας σας, τα email σας, RSS feeds, ή ακόμη και τον καιρό. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα πάνελ για εκκίινηση προγραμμάτων όπως browsers, εφαρμογές του Microsoft Office, media players κτλ. H αρχική εγκατάσταση έχει περισσότερα από 50 διαφορετικά panels αλλά μπορείτε να κατεβάσετε επιπλέον πάνελ από το διαδίκτυο.

Το Omnimo 4 είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και προσφέρει πολλές παραλλαγές. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των ενεργών panels, το χρώμα όταν περνάει ο κέρσορας πάνω από αυτά ή και το περίγραμμα τους.

Στις εικόνες που ακολουθούν θα δείτε μερικές παραμετροποιήσεις του Omnimo UI ή Omnimo 4:

Omnimo UI

Omnimo UI

Omnimo UI

Omnimo UI

Omnimo UI

Omnimo UI

Υπόψη ότι για να χρησιμοποιήσετε την οθόνη Metro UI στα Windows 7, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο και το (δωρεάν) πρόγραμμα Rainmeter 2, ένα πρόγραμμα που ειδικεύεται στις παραμετροποιήσεις εμφάνισης των λειτουργικών συστημάτων.

 

Πηγή: pcsteps.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;