Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Το Bing, η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, θα χρησιμοποιείται και στο YahooΠράσινο φως από τις αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ έλαβε η συμφωνία που προβλέπει ότι η μηχανή αναζήτησης και η διαφημιστική πλατφόρμα της Microsoft θα χρησιμοποιούνται και από τη Yahoo -η συνεργασία γιγάντων θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία της Google.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η συμφωνία τους εγκρίθηκε χωρίς περιορισμούς τόσο από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η σταδιακή εφαρμογή της αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2010 και να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012.

Το σχέδιο έχει δεκαετή ισχύ και προβλέπει ότι η Yahoo θα εγκαταλείψει τη δική της μηχανή αναζήτησης για να χρησιμοποιήσει το Bing και την υπηρεσία της Microsoft που προβάλλει διαφημίσεις δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Yahoo θα εισπράττει το 88% των εσόδων από τις καταχωρίσεις αυτές.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε [...] την προτεινόμενη εξαγορά των επιχειρήσεων διαδικτυακής αναζήτησης και διαφημίσεων αναζήτησης της Yahoo! Ιnc. από τη Microsoft» αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν που αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η συμφωνία, που είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Ιούλιο, δεν αναμένεται να βλάψει τον ανταγωνισμό, επισημαίνει η Επιτροπή.

Στην απόφασή της, η Κομισιόν έλαβε υπόψη την ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια κυριαρχία της Google στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης και διαφήμισης.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων StatCounter για το Νοέμβριο, η Google κατέχει το 90% της παγκόσμιας αγοράς αναζήτησης, ενώ η Microsoft και η Yahoo από κοινού περιορίζονται στο 7,4%, αναφέρει το Reuters.

Η αγορά εκτιμά ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό «επιτρέποντας στη Microsoft να γίνει ισχυρότερος ανταγωνιστής της Google», αναφέρει η Επιτροπή.

Αρχικά η Yahoo σκόπευε να συνεργαστεί με τη Google, αναγκάστηκε όμως να στραφεί στη Microsoft όταν το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αντέδρασε στο σχέδιο.

H Microsoft είχε εξάλλου προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να αγοράσει ολόκληρη τη Yahoo.

 

18/02/2010 - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;