Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

WebOS Pivot

Το Touchpad, η πρόταση της Hewlett Packard στα tablets, κυκλοφόρησε ήδη στην αμερικάνικη αγορά και δεν διαθέτει κάποιον αξιόλογο αριθμό εφαρμογών στον κατάλογό του κατά το ντεμπούτο του. Όμως φαίνεται ότι η HP σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτό το μειονέκτημα προς όφελός της, με το WebOS Pivot.

Το Pivot είναι στην ουσία ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που θα κυκλοφορεί κάθε μήνα, αναδεικνύοντας νέες εφαρμογές, τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές καθώς επίσης και ενδιαφέροντες developers. Θα περιλαμβάνει άρθρα και φωτογραφίες, και θα φιλοξενεί στήλες από «αξιοσημείωτους» (κατά την ανακοίνωση της εταιρίας) αρθρογράφους. Εκτός από την Αγγλική θα είναι διαθέσιμο στην Ισπανική, τη Γαλλική και τη Γερμανική γλώσσα.

Το webOS, το λειτουργικό σύστημα που τρέχει το Touchpad, υστερεί σημαντικά σε αριθμό εφαρμογών. Πρόσφατη έρευνα της IDC το κατέταξε στην 5η θέση αναφορικά με το ενδιαφέρον των developers για ανάπτυξη εφαρμογών για αυτό, πίσω από τα δημοφιλέστατα iOS και Android αλλά και από τα Windows Phone και Blackberry/Playbook. Μόλις το 17% των ερωτηθέντων developers δήλωσε «έντονο ενδιαφέρον» για την ανάπτυξη εφαρμογών για ένα WebOS tablet. Επίσης, σε αντίθεση με τα iOS και Android, δε διαθέτει σημαντικό αριθμό εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που θα μπορούσαν να τρέξουν έστω και μη βελτιστοποιημένα σε tablet.

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Κέρις, αντιπρόεδρο σχέσεων με τους developers της HP, στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει ποιοτικές εφαρμογές στους αγοραστές των συσκευών της. «Οι άνθρωποι δε χρησιμοποιούν περισσότερες από 2 ντουζίνες εφαρμογές το πολύ. Θέλουμε αυτές που έχουμε να είναι πραγματικά χρήσιμες».

Το Pivot είναι ο τρόπος που διάλεξε η HP για να περάσει στους developers το μήνυμα ότι αν φτιάξουν μια καλή εφαρμογή οι κάτοχοι του Touchpad θα τη βρουν. Είναι επίσης ο τρόπος της να αναδείξει αυτό που θεωρεί κύριο πρόβλημα των iPhone, iPad και Android συσκευών: υπάρχουν τόσο πολλές εφαρμογές που καταλήγει δύσκολο να βρεις τις καλές ανάμεσά τους.

 

Πηγές: adslgr.com / news.cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;