Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

...λίγο πίσω από τους Λάρι Έλισον της Oracle και τον Μπιλ Γκέιτς.

zuckerberg

Το πιο ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή δεν είναι η κατάταξη όσο το γεγονός πως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι μακράν ο νεότερος. Ο Ζάκερμπεργκ είναι ένα ταχύτατα ανερχόμενο αστέρι και τα πρόσφατα νούμερα δεν πρέπει να σας εκπλήσσουν.

Παρόλο που το Facebook δεν έχει ακόμα διανείμει μετοχές στο κοινό, κάποιοι επενδυτές έχουν ήδη σπεύσει να αγοράσουν μετοχές του Facebook. Ένας από τους πρόσφατες αγοραστές είναι η GSV Capital, η οποία αγόρασε 225.000 μετοχές του Facebook, για 29,28 δολάρια τη μία κατά μέσο όρο. Συνολικά, η συναλλαγή υπολογίστηκε πως έφτασε τα 6,59 εκατομμύρια δολάρια.

Με βάση τα νεότερα στοιχεία, η αξία του δικτύου του Μαρκ Ζάκερμπεργκ υπολογίζεται στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια! Πρόκειται για νούμερο σαφώς μεγαλύτερο από πασίγνωστους μεγιστάνες, όπως ο Στιβ Τζομπς, του οποίου η αξία υπολογίζεται στα 8,3 δισ. δολάρια αλλά και των ιδρυτών της Google, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, που υπολογίζονται στα 17 δισ. δολάρια.

Το Facebook για χρόνια αντιστέκεται στις πιέσεις για διάθεση μετοχών, κάτι που θα αύξανε εντυπωσιακά την εισροή ρευστού της εταιρείας. Από την άλλη πλευρά, εφόσον έκανε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να λογοδοτεί στους μετόχους της, οι οποίοι θα μπορούσαν από την πλευρά τους να επηρεάσουν τις αποφάσεις της εταιρείας.

Εφόσον πάλι το Facebook δεν έχει προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, έχει την ελευθερία επιλογής των κινήσεων της δίχως να πρέπει να λογοδοτεί σε κάποιον.

Εντούτοις, οι φήμες λένε πως μέσα στον επόμενο χρόνο, η εταιρεία θα προσχωρήσει σε διάθεση μετοχών στο κοινό. Μέχρι τότε, υπολογίζεται πως η αξία της εταιρείας θα είναι περίπου 100 δισ. δολάρια (70 δισ. δολάρια αυτή τη στιγμή).

Ανεξάρτητα πάντως από το κατά πόσον θα δούμε μια διάθεση μετοχών ή όχι, η πορεία του Facebook είναι ξεκάθαρα ανοδική.

 

Πηγή: pcw.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;