08 Ιουλιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Οι φανατικοί των κοινωνικών δικτύων δεν μπορούν να μείνουν ούτε λεπτό μακριά από τον «τοίχο» τους και τα προφίλ των «φίλων» τους. Γιατί να πρέπει να τα στερηθούν όταν λείπουν από το σπίτι ή όταν είναι σε διακοπές; Ειδικά τώρα που οι περισσότεροι μετρούν αντίστροφα για τις καλοκαιρινές διακοπές, η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα ανάγεται σε… μείζον ζήτημα.
Τα smartphones και οι υπολογιστές tablet, που έχουν διεισδύσει θεαματικά και στην ελληνική αγορά, φροντίζουν να μη σας λείψουν ούτε λεπτό τα likes, τα tweets, τα pokes, τα status updates και τα friend requests.
Στην Ελλάδα μόνο οι χρήστες του Facebook ξεπερνούν πλέον τα 3 εκατ., σύμφωνα με τον ιστότοπο SocialBakers.com. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες είναι εκείνοι που διατηρούν λογαριασμό στο Twitter, στο LinkedIn, στο MySpace, αλλά και σε προγράμματα instant messaging, όπως το Windows Live Messenger, το Yahoo! Messenger και το AIM. Σημαντικός παράγοντας για την ευρεία εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων είναι η πρόσβαση σε αυτά από φορητές συσκευές, όπως τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες. Σήμερα, οι περισσότεροι νέοι αγοραστές κινητών επιλέγουν smartphones, ακριβώς για να έχουν παντού και πάντα πρόσβαση στο ίντερνετ. Αλλωστε, το να κουβαλάει κανείς το laptop του στην παραλία δεν είναι και η πιο πρακτική λύση.
Τα τελευταία μοντέλα κινητών τηλεφώνων είναι ειδικά κατασκευασμένα για να αξιοποιούν τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και είναι εφοδιασμένα με τις απαραίτητες λειτουργίες που επιτρέπουν στον χρήστη να βλέπει τον λογαριασμό του στο Facebook, στο Twitter και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα .
Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε για τα παλιότερα κινητά, όπου η πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες απαιτούσε… γερά νεύρα και το ποιοτικό αποτέλεσμα (εμφάνιση, πλοήγηση κ.λπ.) ήταν κάτω του μετρίου, τα σύγχρονα smartphones είναι γεννημένα για την κοινωνική δικτύωση.
Ποια είναι, όμως, τα κατάλληλα τηλέφωνα που σας επιτρέπουν να μπαίνετε απρόσκοπτα στα κοινωνικά δίκτυα και να μη χάνετε ούτε ένα status update ή tweet; Τι σύνδεση χρειάζεται, τι πακέτο πρέπει να κλείσετε και ποιες εφαρμογές πρέπει να κατεβάσετε;
Τα πακέτα
Για να μη φάτε… "πακέτο" όταν πάρετε τον λογαριασμό, φροντίστε να προμηθευτείτε ένα οικονομικό πακέτο για πρόσβαση στο διαδίκτυο από το κινητό, που να καλύπτει τις ανάγκες σας. Σε αντίθετη περίπτωση, οι χρεώσεις από τη χρήση δεδομένων γίνονται απαγορευτικά υψηλές.
Το πρώτο που πρέπει να έχει κανείς για να παραμείνει σε επαφή με τα κοινωνικά δίκτυα όπου κι αν βρίσκεται είναι μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Η Cosmote, η Vodafone και η Wind έχουν λανσάρει στην αγορά πακέτα σύνδεσης μέσω των δικτύων 3G. Βεβαιωθείτε, όμως, ότι το μέρος που θα επισκεφθείτε έχει κάλυψη 3G, γιατί αλλιώς θα μείνετε με το κινητό στο χέρι.
Το κόστος των πακέτων δεδομένων είναι σχετικά χαμηλό. Οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν προγράμματα Mobile Internet, με πάγιο από 3 έως 50 ευρώ τον μήνα (ανάλογα με την εταιρεία). Με αυτά τα πακέτα οι χρήστες μπορούν να σερφάρουν στα κοινωνικά δίκτυα την ώρα που βρίσκονται στην παραλία, στο τρένο ή στο λεωφορείο.
Βέβαια, μια ασύρματη σύνδεση είναι η καλύτερη λύση, καθώς συνήθως παρέχεται δωρεάν στα Wi-Fi hotspots που βρίσκονται σε πλατείες, αεροδρόμια, αλλά και σε πολλές καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Ρωτήστε αν υπάρχει Wi-Fi στο ξενοδοχείο όπου θα μείνετε, καθώς επίσης και αν παρέχεται δωρεάν ή με χρέωση.
Οι συσκευές
Κατά κανόνα, όσο καλύτερο το smartphone τόσο καλύτερο και το σερφάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα. Εκτός από τους πολύ γρήγορους browsers που διαθέτουν τα πανέξυπνα κινητά, οι μεγάλες οθόνες τους (3,5 και 4,3 ιντσών, αντίστοιχα) και το ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον εργασίας τα καθιστούν ιδανικά για άνετη πλοήγηση στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης.
Βέβαια, οι σούπερ συσκευές είναι… σούπερ και στο κόστος τους, καθώς οι τιμές τους προσεγγίζουν (ή και υπερβαίνουν, ανάλογα με την έκδοση) τα 600 ευρώ. Υπάρχουν όμως και δεκάδες ακόμη φθηνότερες λύσεις. Σήμερα μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές smartphone με πρόσβαση στο ίντερνετ, σε τιμές που ξεκινούν από τα 150 ευρώ.
Πηγή: tanea.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV