Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

obama dead in... twitterΧάκερς παραβίασαν τον λογαριασμό στο Twitter του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου Fox News και έγραψαν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δολοφονήθηκε...

Ένα από τα επίμαχα tweet ήταν το εξής: «BREAKING NEWS: @BarackObama assassinated, 2 gunshot wounds have proved too much» (έκτακτα νέα: ο Μπαράκ Ομπάμα δολοφονήθηκε, υπέκυψε σε δύο τραύματα από πυροβολισμούς).

Τα σχόλια παρέμειναν online για δύο ώρες μετά την εμφάνισή τους. Την ευθύνη ανέλαβε ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται The Script Kiddies.

Τα πρώτα «παράξενα» μηνύματα άρχισαν να εμφανίζονται στο Fox News Politics κατά τις 07.00 BST. «Μόλις ανακτήσαμε πλήρη πρόσβαση στο Twitter και το email μας. Καλή 4η Ιουλίου (Ημέρα Ανεξαρτησίας)» ήταν το πρώτο. Ακολούθησε το «Ο Μπαράκ Ομπάμα μόλις πέθανε. Ο πρόεδρος είναι νεκρός».

Ο λογαριασμός των Script Kiddies στο Twitter, από τον οποίο εμφανίστηκαν επίσης tweets που έκαναν λόγο για δολοφονία του προέδρου, διεγράφη.

Αν και δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη γιατί στοχεύθηκε το Fox News, η συντηρητική στάση του καλωδιακού δικτύου (το οποίο είναι πρώτο σε τηλεθέαση όσον αφορά την ενημέρωση) το καθιστά προκλητικό για πολλούς Αμερικανούς.

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;