Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Δορυφορικό ίντερνετ

Αν θέλετε αξιόπιστο σερφάρισμα σε υψηλές ταχύτητες, μην το ψάχνετε άλλο στη Γη. Στραφείτε προς το διάστημα... Αποκτώντας μια σύνδεση δορυφορικού ίντερνετ, οι έλληνες καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν γρήγορο διαδίκτυο… εξ ουρανού. Μάλιστα, οι επιλογές τους έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί, καθώς τρεις εταιρείες διαθέτουν ή αναμένεται να διαθέσουν σχετικές υπηρεσίες, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και ανεξάρτητα από το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο κάθε περιοχής.

Και αυτό γιατί το δορυφορικό ίντερνετ προσφέρει πλήρη ανεξαρτησία από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, καθώς δεν απαιτεί γραμμή σταθερού τηλεφώνου.

Επιπλέον, σας απαλλάσσει από δίκτυα καλωδίων, παρέχει μεγάλες ταχύτητες χωρίς περιορισμούς και μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και στις πιο δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν διαθέτουν ευρυζωνικό ίντερνετ.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να τοποθετήσουν ένα δορυφορικό πιάτο στην ταράτσα του σπιτιού τους, καθώς επίσης και ένα δορυφορικό μόντεμ για να απολαμβάνουν πλοήγηση στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες και συνομιλίες στα κοινωνικά δίκτυα, να βλέπουν βίντεο στο YouTube ή να ακούν μουσική που έχουν κατεβάσει.

Το δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα παρέχεται μέσω του δορυφόρου Ηellas Sat, τον οποίο διαχειρίζεται ο ΟΤΕ. Η Hellas Sat είναι o διαχειριστής του ελληνικού δορυφόρου που προσφέρει υπηρεσίες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική. Ωστόσο, στη μάχη του δορυφορικού διαδικτύου έχουν μπει και οι ιδιωτικοί πάροχοι, με πιο πρόσφατη την κίνηση της Forthnet, η οποία ανακοίνωσε ότι μέσω της θυγατρικής της Nova θα προσφέρει από τον Σεπτέμβριο υπηρεσίες δορυφορικού ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων.

Τα πακέτα

ΟΤΕ

Για τους οικιακούς πελάτες ο ΟΤΕ προσφέρει τα πακέτα αμφίδρομου δορυφορικού ίντερνετ Hellas SAT net! ΗΟΜΕ, σε συνεργασία με τη θυγατρική του εταιρεία Hellas Sat. Τα προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που θέλουν γρήγορο ίντερνετ, αλλά η περιοχή τους δεν διαθέτει επίγεια υποδομή.

Το Hellas SAT net! HOME 500 (512 kbps download / 96 kbps upload) κοστίζει 41 ευρώ τον μήνα και το Hellas SAT net! HOME 1000 (1024 kbps download / 128 kbps upload) 51,30 ευρώ τον μήνα. Το κόστος ενεργοποίησης είναι 60,90 ευρώ.

Η υπηρεσία απαιτεί την ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος στον χώρο εγκατάστασης καθώς και τη χρήση δορυφορικής κεραίας, συστήματος εκπομπής λήψης και IP modem. Το κόστος απόκτησης του εξοπλισμού είναι 412 ευρώ.

Nova

Η Nova, θυγατρική της Forthnet, προετοιμάζει την είσοδό της στην αγορά του δορυφορικού διαδικτύου, λανσάροντας προγράμματα ίντερνετ και τηλεόρασης σε συνεργασία με την εταιρεία Eutelsat.

Οι υπηρεσίες ίντερνετ μέσω δορυφόρου θα προσφέρουν ταχύτητες 10 Mbps για κατέβασμα και 2 Mbps για ανέβασμα δεδομένων. Θα παρέχονται σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό δορυφορικό πάροχο Eutelsat και θα καλύπτουν τις περιοχές της περιφέρειας, όπου οι ταχύτητες είναι ακόμα χαμηλές ή δεν υπάρχουν ευρυζωνικά δίκτυα.

Ο εξοπλισμός που θα απαιτείται είναι ένα δορυφορικό πιάτο, ένα μόντεμ και ένας αποκωδικοποιητής. Η υπηρεσία αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα παρέχεται είτε αυτοτελώς, είτε σε συνδυασμό με πακέτο τηλεόρασης, ενώ το κόστος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Hellas Online

Πακέτα δορυφορικού ίντερνετ προσφέρει και η Hellas Online. Το hol satellite Internet παρέχει δορυφορική σύνδεση με ταχύτητα 3,6 Mbps. Το πακέτο hol Satellite Internet ΚτΠ κοστίζει 19,10 ευρώ και το πακέτο hol Satellite Internet 49 ευρώ. Το τέλος ενεργοποίησης της υπηρεσίας έχει οριστεί στα 36,90 ευρώ.

Στα πακέτα περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός, ο οποίος περιέχει δορυφορικό κάτοπτρο, ενισχυτή μετάδοσης σήματος, ενισχυτή λήψης σήματος, εξοπλισμό modem SurfBeam για σύνδεση υπολογιστή μέσω θύρας Ethernet ή USB και παροχή email διευθύνσεων.

 

Πηγή: tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;