Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Verizon

H Verizon στις Η.Π.Α. επιβεβαίωσε την απόφασης της να τερματίσει τα συμβόλαια απεριόριστης πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω κινητού και να αντικαταστήσει με κλιμακωτή προπληρωμένη χρέωση. Η είδηση αυτή είχε κυκλοφορήσει αρκετούς μήνες ως πληροφορία και ουσιαστικά δεν αποτελεί έκπληξη.

Πλέον τα προγράμματα κινητής ευρυζωνικότητας διαμορφώνονται ως εξής: 10 δολάρια για 75MB, 30 δολάρια για 2GB, 50 δολάρια για 5GB και 80 δολάρια για 10GB. Oι χρήστες που ξεπερνούν το προπληρωμένο όριο όγκου χρήσης, θα χρεώνονται με 10 δολάρια ανά GB.

Πρέπει να σημειωθεί πως στα νέα συμβόλαια θα μεταφερθούν μόνο οι νέοι πελάτες, χωρίς να είναι βέβαιο για το κατά πόσον οι παλαιοί πελάτες θα μπορέσουν να κρατήσουν για πάντα τους παλιούς όρους. Ωστόσο η εταιρεία διαβεβαιώνει πως οι υπάρχοντες πελάτες θα κρατήσουν τους παλαιούς όρους συμβολαίου και την απεριόριστη πρόσβαση ακόμα και αν ανανεώσουν το συμβόλαιο τους ή αναβαθμίσουν μελλοντικά την συσκευή τους.

Επίσης η Verizon αλλάζει την πολιτικής της σχετικά με το LTE tethering, δηλαδή την χρήση κινητού τηλεφώνου ως modem και την σύνδεση του με τον υπολογιστή. Πλέον οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν 20 δολάρια/μήνα -έναντι 30 δολαρίων που ισχύει μέχρι σήμερα- αλλά πλέον επιβάλλεται όριο χρήσης 2GB/μήνα. Οι παλαιοί χρήστες θα μπορούν να κρατήσουν την υπηρεσία των 30 δολαρίων με απεριόριστη πρόσβαση, εφόσον το επιθυμούν.

Η κίνηση της Verizon, μετά την περσινή ανάλογη απόφαση της AT&T, καθιστά την Sprint τον μόνο μεγάλο πάροχο κινητής τηλεφωνίας ο οποίος παρέχει απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο από το κινητό στις H.Π.Α.

 

Πηγές: adslgr.com / techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;