Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

samsung joong koo lee

Η Samsung Electronics προέβλεψε 26% πτώση στα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αφού ο τομέας της εταιρείας που σχετίζεται με την τεχνολογία LCD (liquid crystal display / οθόνη υγρών κρυστάλλων) συνεχίζει να υποχωρεί.

Η Samsung υπολογίζει ότι τα λειτουργικά της κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα πέσουν στα 3,7 τρισεκ. γουόν (3,5 δισ. δολάρια), από 5,01 τρισεκ. γουόν που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία δεν ανακοίνωσε τα καθαρά της κέρδη -αναλυτική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της θα εκδώσει εντός του μηνός.

Η Samsung είναι σήμερα η κορυφαία εταιρεία παραγωγής τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης και ημιαγωγών μνήμης στον κόσμο.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η πτώση στα κέρδη ήταν αναμενόμενη. Παρά όμως την αποθαρρυντική εικόνα, πολλοί εξ αυτών προβλέπουν ότι η Samsung θα δει την απόδοσή της να βελτιώνεται στους προσεχείς μήνες, σε μεγάλο βαθμό χάρη στη ραγδαία αύξηση των πωλήσεων «έξυπνων» τηλεφώνων και ταμπλετών της σειράς Galaxy.

Στα τέλη του Ιουνίου, η Samsung είχε πουλήσει περίπου 3 εκατομμύρια μονάδες από το τελευταίο της μοντέλο Galaxy, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία.

«Θα είναι ξανά τα έξυπνα τηλέφωνα εκείνα που θα πρωτοστατήσουν στην ανάκαμψη των εσόδων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, παρ' όλο που ο ανταγωνισμός θα οξυνθεί ξανά στο τρίτο τρίμηνο όταν η Apple παρουσιάσει ένα νέο iPhone» είπε ο Κιμ Γιουνγκ-Τσαν της Shinhan Investment Corp.

Αυτός ακριβώς ο αυξημένος ανταγωνισμός, αλλά και οι νέες τεχνολογίες (βλ. LED) σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην Samsung σε όλη τη διάρκεια του 2011, αναφέρουν οι αναλυτές.

 

Πηγή: tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;