Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Nokia Logo

Η Nokia, η οποία παραμένει η εταιρία με τα μεγαλύτερα νούμερα πωλήσεων κινητών συσκευών, αποφάσισε να μειώσει τις τιμές της κατά 15% στην Ευρώπη στις αρχές αυτού του μήνα.

Η κίνηση αυτή γίνεται  μέσω πιέσεων από νέες εταιρίες στο  χώρο -κυρίως ανατολικής προέλευσης- που προωθούν φτηνές και προσιτές συσκευές καθώς και από τις  εταιρίες όπως οι Apple και Samsung οι οποίες προσφέρουν πολύ «δυνατά» μοντέλα. Ο Στίβεν Έλοπ, CEO της Nokia ανέφερε πως μέχρι να λανσαριστούν τα κινητά που θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό της Microsoft, αναμένει πωλήσεις των Symbian κινητών της του ύψους των 150 εκατομμυρίων συσκευών.

Η Nokia υποφέρει, πάντως, αφού έχει ήδη χάσει περισσότερο από το 25% της «πίτας» της αγοράς των smartphones από τις προαναφερθείσες Apple και Samsung καθώς και από τις υπόλοιπες εταιρίες που χρησιμοποιούν Android και Windows Phone λειτουργικά.

Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της βιομηχανίας, η Nokia πρόκειται να αναφέρει αρνητικά δεδομένα σε ό,τι αφορά τα έσοδά της και για το δεύτερο τρίμηνο του 2011...

 

Πηγή: protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;