Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

smartphone

Το "έξυπνο κινητό του τηλέφωνο" (smartphone) αντί για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή χρησιμοποιεί το ένα τέταρτο των Αμερικανών για να "σερφάρει" στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από το ινστιτούτο έρευνας Pew (PDF | 1,07 Mb | 24 σελίδες).

Συνολικά, το 87% των κατόχων smartphones ελέγχει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ή μπαίνει στο ίντερνετ μέσω του κινητού τηλεφώνου, το 68% εκ των οποίων σχεδόν κάθε ημέρα. 

Ωστόσο, το 25% δηλώνει ότι το "έξυπνο" κινητό του τηλέφωνο αποτελεί το βασικό μέσο για την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δηλαδή το 10% των κατόχων smartphones και το 8% του πληθυσμού των ενήλικων Αμερικανών.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι οι Αμερικανοί κάτω των 30 ετών, καθώς και όσοι έχουν μικρό εισόδημα και χαμηλή εκπαίδευση "έχουν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι για να συνδεθούν στο ίντερνετ χρησιμοποιούν κυρίως το κινητό τηλέφωνό τους""Περίπου το ένα τρίτο όσων έχουν κινητά τηλέφωνα δεν έχει ευρυζωνική σύνδεση στο σπίτι", προσθέτει η έρευνα.

Η μελέτη επιβεβαιώνει επίσης ότι το λειτουργικό σύστημα Android που δημιουργήθηκε από την Google είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς προτιμάται από το 35% της αγοράς, έναντι του 24% που χρησιμοποιεί το iPhone της Apple και το BlackBerry της Research in Motion.

"Δημογραφικά, τα τηλέφωνα Android είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των νέων ενηλίκων και των μαύρων, ενώ το iPhone και το BlackBerry είναι ιδιαίτερα συχνά μεταξύ των αποφοίτων πανεπιστημίων και των εύπορων ενήλικων", αναφέρεται στη μελέτη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 22 Μαΐου σε 2.277 ενήλικες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;