17 Ιουλιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Ένας φορητός υπολογιστής που μπορεί να αναπαράγει σε ένα παράθυρο περιεχόμενο 3D για θέαση χωρίς ειδικά γυαλιά και παράλληλα σε ένα άλλο περιεχόμενο 2D πρόκειται να διαθέσει στην Ευρώπη η Toshiba. O Qosmio F750 3D μπορεί επίσης να μετατρέπει 2D σε 3D.
Όπως εξηγεί η εταιρεία, χρησιμοποίησε έναν ειδικό ενεργό φακό για να διαχωρίσει τις δύο παράλληλες εικόνες και να τις κατευθύνει σε αριστερό και δεξί μάτι αντίστοιχα. Συγχρόνως, ο ενεργός φακός επιτρέπει στο χρήστη να αλλάξει θέση μπροστά στον υπολογιστή: διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα με τεχνολογία face tracking, που εντοπίζει συνεχώς τη θέση του προσώπου του χρήστη. Η τεχνολογία αυτή δημιουργεί μια εκτεταμένη ζώνη θέασης σε 3D με καθαρές εικόνες. Ο Qosmio F750 μπορεί να συνδεθεί σε 3D TV καλώδιο μέσω καλωδίου HDMI.
Ο ενεργός φακός επιτρέπει στη συσκευή να αναπαράγει 2D και 3D περιεχόμενο την ίδια στιγμή, χωρίς να απαιτούνται ειδικά γυαλιά για την θέαση 3D. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να βλέπει μια ταινία σε 3D ενώ συγχρόνως διαβάζει από μία ιστοσελίδα.
Η τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά ανοίγει δρόμους για πρωτόγνωρες χρήσεις του φορητού πέρα από την παρακολούθηση ταινιών και τη διασκέδαση με παιχνίδια. Οι επαγγελματίες του τουρισμού μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους ζωντανές εικόνες δωματίων ξενοδοχείου, μουσείων ή μιας ολόκληρης πόλης. Η εργασιακή καθημερινότητα αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών αλλάζει με σχέδια που αποκτούν πνοή. Αντίστοιχα, οι επιστήμονες μπορούν να χρησιμοποιήσουν 3D τεχνολογία για προσομοιώσεις. Η τεχνολογία μετατροπής 2D σε 3D, προσθέτει την τρίτη διάσταση σε 2D σε πραγματικό χρόνο, «σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τους χειρουργούς που μπορούν με τη χρήση της να βελτιώσουν τις τεχνικές τους», πιστεύει η Toshiba.
Οι Qosmio F750 3D και Qosmio F750 θα διατίθενται στην Ευρώπη από το τρίτο τρίμηνο του 2011 σε κόκκινο και λευκό χρώμα.
H Toshiba επισημαίνει ότι ορισμένα άτομα μπορεί να εμφανίσουν διάφορες επιπλοκές στην υγεία τους όταν εκτίθενται σε συγκεκριμένους τύπους 3D εικόνων και προτείνει να μην παρακολουθούν τρισδιάστατο περιεχόμενο αν εμφανίσουν κάποια συμπτώματα. Όποιος αντιμετωπίζει προβλήματα θα πρέπει να σταματήσει να βλέπει 3D περιεχόμενο και να συμβουλευτεί ένα γιατρό. Οι επιδράσεις από τη θέαση 3D διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο και εξαρτώνται από το περιεχόμενο. Λόγω της πιθανής εμφάνισης επιπλοκών στην ανάπτυξη της όρασης, όσοι εκτίθενται σε 3D θα πρέπει να είναι άνω των έξι ετών.
Πηγή: tech.in.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV