18 Ιουλιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Σε συμφωνία κατέληξαν η κυρίαρχη κινεζική μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης Baidu και η Microsoft με σκοπό την ανάπτυξη μιας αγγλόφωνης μηχανής αναζήτησης στην Κίνα. Η συμφωνία θα επιτρέψει στους χρήστες της μηχανής Baidu την πρόσβαση στα αγγλικά αποτελέσματα αναζήτησης που θα παράγει η μηχανή αναζήτηση της Microsoft, το Bing.
Mε αυτόν τον τρόπο, η Microsoft θα προσπαθήσει να αυξήσει την παρουσία της στη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά στον κόσμο με περισσότερους από 470 εκατ. χρήστες, ενώ και η Baidu θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για την επέκτασή της πέρα από την κινεζική αγορά διαδικτυακής αναζήτησης, στην οποία κυριαρχεί μετά την περσινή αποχώρηση της Google από τη χώρα. Σημειώνεται ότι το ποσοστό της Baidu στην κινεζική αγορά διαδικτυακής αναζήτησης έφτασε το προηγούμενο τρίμηνο στο 75,8%, σε αντίθεση με το Bing της Microsoft που ελέγχει κάτι λιγότερο από το 1% της αγοράς. Ο βοηθός του προέδρου της Baidu, Ζανγκ Ντόνγκτσεν, ανέφερε στο πρακτορείο Xinhua News ότι η συμφωνία παροχής των υπηρεσιών αγγλόφωνης μηχανής αναζήτησης του Bing από τη Microsoft, η οποία αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία της αργότερα μέσα στο έτος, θα βοηθήσει την Baidu στην προσπάθεια επέκτασής της στην παγκόσμια αγορά αναζήτησης. Αυτή τη στιγμή, η Baidu βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων σε 12 ξένες γλώσσες, σύμφωνα με τον επικεφαλής αντιπρόεδρο Χαόγιου Σεν.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Microsoft διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία στον χειρισμό των σχέσεών της με την πολιτική σκηνή της Κίνας από ό,τι η Google. «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της στην Κίνα, η Microsoft είναι πολύ πιο εξοικειωμένη με το πώς να διατηρήσει μια καλή σχέση με την κινεζική κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της εταιρείας Analysys International που ειδικεύεται στην κινεζική διαδικτυακή βιομηχανία. «Είναι πολύ πιο έμπειροι από την Google και πολύ πιο επιδέξιοι από την Google στο συγκεκριμένο θέμα».
Πέρυσι, ο γίγαντας αναζήτησης κήρυξε πόλεμο στις κινέζικες αρχές για τους νόμους λογοκρισίας. Πρώτη η Google δήλωσε ότι θα σταματούσε τη λογοκρισία στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2010. Η Κίνα ζήτησε από το γίγαντα αναζήτησης για να υπακούσει τον κινεζικό νόμο εάν ήθελε να λειτουργήσει στη χώρα. Το Μάρτιο του 2010, η κινεζική κυβέρνηση είπε ότι Google θα αντιμετώπιζε τις συνέπειες για τα μη λογοκρηθέντα αποτελέσματα αναζήτησης. Παρ'όλα αυτά, η Google άρχισε να μη λογοκρίνει τα αποτελέσματα στην Κίνα ανακατευθύνοντας τις αναζητήσεις των κινέζων χρηστών στην αφιλτράριστη περιοχή αναζήτησής της στο Χονγκ Κονγκ. Όταν υπήρξε αμφιβολία για το εάν η κινεζική κυβέρνηση ανανέωνε την άδεια λέοτουργίας της Google στη χώρα, η Google πρόσφερε απλά ένα σύνδεσμο στο Google.cn στην περιοχή του Χονγκ Κονγκ. Τον Ιούλιο του 2010, η Κίνα ανανέωσε την άδεια λειτουργίας της Google.
Πηγές: kathimerini.gr / adslgr.com / techspot.com / reuters.com
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV