Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος αμερικανικός όμιλος ΜΜΕ θα «δέσει» το περιεχόμενό του με μία συσκευή.

Project Liberty | Philly.com

Οι δύο μεγαλύτερες εφημερίδες στην Φιλαδέλφεια ανακοίνωσαν ότι θα δίνουν μαζί με τα φύλλα τους, ηλεκτρονικές ταμπλέτες με λογισμικό Android· με πολύ μεγάλη έκπτωση. Η νέα αυτή επιχειρηματική κίνηση που απευθύνεται στους συνδρομητές των εφημερίδων αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση του αναγνωστικού κοινού και την ανάκαμψη των εσόδων, ένα χρόνο έπειτα από την επιστροφή των εφημερίδων Philadelphia Inquirer και Philadelphia Daily News από το καθεστώς χρεοκοπίας.

Το πιλοτικό αυτό σχέδιο θα ξεκινήσει τέλη Αυγούστου και θα δώσει στους αναγνώστες που αγοράζουν μακροχρόνια συνδρομή, 2.000 ταμπλέτες. Είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος αμερικανικός όμιλος ΜΜΕ θα «δέσει» το περιεχόμενό του με μία συσκευή, δήλωσε ο κ. Osberg, πρόεδρος του ομίλου Philadelphia Media Network, που έχει υπό την ιδιοκτησία του τις δύο εφημερίδες και την κοινή ιστοσελίδα τους Philly.com.

«Πρόκειται να υπάρξει μια έκρηξη tablets με όρους προσαρμογής από τους καταναλωτές και θα θέλαμε να έχουμε τον πρώτο λόγο, μαθαίνοντας όσα περισσότερα μπορούμε», σχολιάζει o Osberg.

Η πρωτοβουλία έρχεται εν μέσω μιας ευρείας πτώσης στην κυκλοφορία των εφημερίδων, από τη στιγμή που η online κατανάλωση της πληροφορίας έχει συμβάλει στη μείωση της διαφήμισης και των εσόδων από συνδρομές.

Την ίδια στιγμή αναλυτές της αγοράς είναι ενθουσιασμένοι αλλά και σκεπτικοί για τη συγκεκριμένη κίνηση. Αναρωτιούνται πώς οι πιστοί συνδρομητές θα διατηρηθούν αφού τους δοθεί μια συσκευή με πρόσβαση σε όλες τις ειδησεογραφικες πηγές στον κόσμο.

«Δεν είναι πως πρόκειται για μια άσχημη ιδέα, ωστόσο δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα», δηλώνει ο συγγραφέας μιας πρόσφατης έρευνας για την ψηφιακή δημοσιογραφία. Την ίδια στιγμή, ο Osberg φιλοδοξεί να μετατρέψει όσους είναι ενεργοί στο Philly.com σε συνδρομητές του ψηφιακού περιεχομένου. Ήδη αυτήν την στιγμή οι δύο εφημερίδες έχουν 35.000 συνδρομητές στις ψηφιακές εκδόσεις τους· πληρώνουν περίπου 155 δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό κόστος για την εταιρεία θα είναι εξαψήφιο. Ωστόσο, η επιλογή της ταμπλέτας με Android ήταν συνειδητή. Οι εφημερίδες δεν ήθελαν να μοιραστούν τα έσοδά τους και τις μετρήσεις τους με την Apple, αν και παραδέχτηκε πως σύντομα για την Inquirer θα βγει μια εφαρμογή στο iPad.

Αρκετοί αναλυτές βέβαια θεωρούν ότι θα η αλλαγή που φιλοδοξεί να φέρει το «πείραμα» της Φιλαδέλφεια θα είναι μηδαμινή. Όλες οι ψηφιακές πρωτοβουλίες, ισχυρίζονται, έχουν κέρδη αυξητικά, όχι όμως συνολικά.

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από Associated Press

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;