Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Σινεμά στην αυλή...

«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι, μες στα θερινά τα σινεμά…». Και αν δεν έχετε κοντά σας κάποιον θερινό κινηματογράφο, μην απελπίζεστε. Με τον κατάλληλο τρόπο και λίγο κόπο μπορείτε να μετατρέψετε το μπαλκόνι του σπιτιού σας ή την αυλή του εξοχικού σας σε ένα πρώτης τάξεως οικιακό θερινό σινεμά.

Ο βιντεοπροβολέας

Σινεμά χωρίς προβολή δεν γίνεται. Συνεπώς, για να απολαύσετε ταινίες και σειρές στον καθαρό αέρα θα πρέπει να αποκτήσετε έναν κινηματογραφικό προβολέα με επαρκή φωτεινότητα και αντίθεση. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά καθορίζουν ουσιαστικά το αποτέλεσμα των προβολών σε εξωτερικούς χώρους και θα πρέπει κανείς να τους δώσει μεγάλη προσοχή. Το καλό είναι ότι με φωτεινότητα από 1.000 lumens και πάνω και με λόγο αντίθεσης τουλάχιστον 5.000:1, κάτι που προσφέρουν αρκετά μοντέλα, η ποιότητα της εικόνας και κυρίως των χρωμάτων θα είναι πολύ καλή. Από εκεί και πέρα επιθυμητή είναι και η ανάλυση υψηλής ευκρίνειας, σε συνδυασμό με κάποιο Βlu-Ray player.

Το πανί

Απαραίτητα σε προβολές εξωτερικών χώρων είναι η κατάλληλη οθόνη προβολής (πανί), αλλά και ο μηχανισμός στήριξης, ο οποίος κατά προτίμηση πρέπει να είναι φορητός. Στην περίπτωση αυτή απλώνεται και μαζεύεται κατά μήκος του κάθετου άξονα, ενώ υπάρχουν και ακριβές προτάσεις σε αυτή την κατηγορία, στις οποίες το πανί απλώνεται με ηλεκτρικό μηχανισμό. Οι οθόνες προβολής κατά κανόνα είναι λευκού ή γκρίζου χρώματος (για να αποδίδουν καλύτερα το μαύρο χρώμα), επίπεδες και φωτίζονται από μπροστά. Ωστόσο, υπάρχουν και πανιά σε άλλα χρώματα, αλλά και οθόνες προβολής με κοίλη επιφάνεια ή που φωτίζονται από πίσω, κυρίως σε πιο επαγγελματικά συστήματα.

Ο ήχος

Το τρίπτυχο μιας επιτυχημένης προβολής συμπληρώνει το κατάλληλο σύστημα Home Cinema, το οποίο παράλληλα περιλαμβάνει και DVD ή Blu-Ray. Δεδομένου ότι οι προβολές γίνονται εκτός οικίας, καλό θα είναι να επιλέξετε ένα ασύρματο σύστημα, ώστε να αποφύγετε τα πολλά καλώδια. Επίσης, με δεδομένο ότι δεν είναι εύκολη η σύνδεση του βιντεοπροβολέα και με άλλες συσκευές (π.χ. παιχνιδομηχανές ή media players) μια καλή λύση είναι να αποκτήσει κανείς ένα σύστημα Home Cinema που μπορεί να αναπαράγει όλους τους τύπους των αρχείων αλλά και να διαθέτει θύρα USB ώστε να συνδέεται με άλλες συσκευές όπως sticks και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Medium οθόνη προβολής με τρίποδο 2Χ2m

Ο απαραίτητος εξοπλισμός

Medium οθόνη προβολής με τρίποδο 2Χ2m

Για να μεταφέρετε τις προβολές σας όπου θέλετε, το συγκεκριμένο προϊόν είναι μια οθόνη προβολής εξαιρετικής αντανάκλασης με τρίποδο, η οποία παρέχει έως και 50% περισσότερη φωτεινότητα από τις συμβατικές οθόνες.

Μεταφέρεται και στήνεται πάρα πολύ εύκολα και τοποθετείται χωρίς πρόβλημα στο μπαλκόνι ή στην αυλή, ενώ η βάση της είναι πτυσσόμενη και διαθέτει μεταλλικό τρίποδo για να σταθεροποιείται και να αποφεύγονται τα μικροκουνήματα. Η γωνία ορατότητας είναι 45 μοίρες και ο βαθμός αντανάκλασης 1.1 Gain, γεγονός που σημαίνει ότι αντανακλά περισσότερο φως από όσο δέχεται. Τιμή: 119 ευρώ

Epson TW-3600

Ο βιντεοπροβολέας EH-TW3600 υποστηρίζει πλήρη υψηλή ευκρίνεια (Full HD) και λειτουργεί με τις τελευταίες συσκευές HD, όπως Blu-ray players και κονσόλες gaming. Προσφέρει πλήρη ευκρίνεια στα 1080p για απαράμιλλη οπτική ποιότητα, γεγονός που συνδυάζεται με τον υψηλό λόγο αντίθεσης 50.000:1 που δημιουργεί καθαρά λευκά και έντονα μαύρα.

Η υψηλή φωτεινότητα των 2.000 lumens κάνει εύκολη την παρακολούθηση ακόμα και στο φως της ημέρας, καθιστώντας τον ιδανικό για εξωτερικές προβολές. Επιπλέον, το φορμάτ 1080p που υποστηρίζει με 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο προσφέρει ομαλότερες εικόνες κινηματογραφικής ποιότητας, ακριβώς όπως τις κατέγραψε η κάμερα. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι το πλήθος των συνδέσεων, καθώς πέραν των άλλων, είναι εξοπλισμένος και με δύο εισόδους HDMI v1.3, για αναπαραγωγή εικόνας υψηλής ποιότητας. Τιμή: 1.499 ευρώ

Samsung HT-C720

Το home theater ΗΤ-C720 της Samsung είναι ιδανικό αν έχετε περιορισμένο χώρο καθώς φέρνει το σινεμά στο μπαλκόνι σας, χωρίς όμως να καταλαμβάνει τον χώρο που απαιτεί ένας ογκώδης εξοπλισμός ηχείων 5.1. Το HT-C720 αναπαράγει κινηματογραφικό ήχο από μόνο 2 ηχεία συν ένα subwoofer, ενώ παράλληλα διαθέτει ψηφιακό ραδιοενισχυτή 400 W, τεχνολογία ενίσχυσης μπάσων για πιο πλούσιο ήχο και μοντέρνο DVD player με βάση φόρτισης για τη σύνδεση iPod/iPhone. Επίσης, το DVD player υποστηρίζει την αναπαραγωγή των δημοφιλέστερων τύπων αρχείων (DivX, wmv, wma, mp3, jpeg) ενώ χάρη σε μία υποδοχή USB HOST μπορεί να αναπαράγει multimedia αρχεία απευθείας από οποιοδήποτε USB stick. Επιπλέον, ο μηχανισμός upscale αναβαθμίζει την ποιότητα των DVD σας μέσω HDMI, σε ανάλυση έως και 1080p. Τιμή: 299 ευρώ

 

Πηγή: tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;