Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Google+Facebook

Μια εφαρμογή που φέρνει ό,τι συμβαίνει στο Facebook στο Google+ ανέπτυξε μια ισραηλινή εταιρεία «σε μια μέρα», δηλώνοντας ότι πέτυχε σε ελάχιστο χρόνο περισσότερα από 100.000 download. Οι όροι του Facebook δεν επιτρέπουν στα μέλη να μεταφέρουν φίλους, φωτογραφίες και άλλα προσωπικά στοιχεία σε άλλες υπηρεσίες. Η εφαρμογή Google+Facebook προσθέτει ένα πλήκτρο στο Google+ που φέρνει στην ανταγωνιστική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης τις σελίδες του νέου μέλους από το Facebook ("site in a site"). Προς το παρόν, από την εφαρμογή τα μέλη του Google+ δεν μπορούν να κάνουν status update σε αμφότερα τα δίκτυα ή να υποβάλλουν σχόλια στο Facebook, όμως η ομάδα Crossrider που την ανέπτυξε δηλώνει έτοιμη να προσθέσει αυτές και άλλες λειτουργίες εάν το ζητήσουν οι χρήστες.

Ωστόσο η δημοτικότητα της εφαρμογής Google+Facebook επισκιάστηκε σύντομα μετά τον τεκμηριωμένο σχολιασμό σε σχετικό άρθρο στο Lifehacker που τη χαρακτήριζε malware. Οπως εξηγεί ο χρήστης με το ψευδώνυμο RogueDarkJedi, η εφαρμογή κάθε φορά που εκτελείται κατεβάζει από server της εταιρείας ένα αρχείο Javascript -και μόνο αυτό χαρακτηρίζεται αρκετό για να την καταστήσει επικίνδυνη, αφού ενδεχόμενη εισβολή στους διακομιστές της Crossrider και επέμβαση στον κώδικα που φιλοξενεί, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιότητα που απέκτησε αναπάντεχα, θα μπορούσε να προωθήσει ανεπιθύμητο λογισμικό σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες μονομιάς.

Επίσης, αρνητική κριτική δέχονται οι δημιουργοί της κατά τα άλλα βολικής εφαρμογής καθώς καταθέτουν ότι αλλάζει τις προτιμήσεις του χρήστη για την αναζήτηση και παραπέμπουν σε μία ιστοσελίδα που ελέγχεται από την Crossrider, προσθέτει μια υπογραφή στα μηνύματα όταν τα e-mail αποστέλλονται σε προκαθορισμένους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η απεγκατάσταση της εφαρμογής Google+Facebook δεν επαναφέρει το σύστημα στην προηγούμενη κατάσταση.

Η απάντηση ήρθε από τα χείλη του δημιουργού της εφαρμογής, Shmueli Ahdut στο σχετικό post στο Lifehacker, ο οποίος υποστήριξε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται, δηλαδή «τα Auto code updates θεωρούνται τεχνολογία αιχμής στον τομέα των extension» και καμία αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τη συναίνεση του χρήστη, ενώ ο κώδικας της εφαρμογής είναι ανοικτός και διαθέσιμος σε όλους.

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;