Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Google News badge

Ένα στοιχείο κοινωνικής δικτύωσης προστέθηκε στην υπηρεσία Google News: οι χρήστες κερδίζουν διακρίσεις σύμφωνα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους για ενημέρωση, μοιράζονται και επιδεικνύουν πόσο διαβασμένοι είναι σε σχέση με άλλους χρήστες της υπηρεσίας του Google, η οποία συγκεντρώνει ειδήσεις από 50.000 πηγές.

Οι πλέον ενημερωμένοι χρήστες της υπηρεσίας κερδίζουν χρυσά, αργυρά ή χάλκινα Google News badge στον τομέα που τους ενδιαφέρει (όχι μόνο στις προκαθορισμένες κατηγορίες ειδήσεων της υπηρεσίας αλλά και σε τομείς που οι ίδιοι έχουν ορίσει). Με όπλο την αποδεδειγμένη από το badge ειδίκευσή τους, συμμετέχουν σε συζητήσεις και επιδεικνύουν πόσο ενημερωμένοι είναι σε σχέση με άλλους χρήστες της υπηρεσίας συγκέντρωσης ειδήσεων της Google.

Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη: κάθε χρήστης ξεκινά την ανάγνωση ειδήσεων από το Google News (προς το παρόν μόνο στην έκδοση U.S.) αφού κάνει login στον λογαριασμό του στο Google και με ενεργοποιημένη την καταγραφή του ιστορικού των περιηγήσεών του. Όσο περισσότερες ειδήσεις επί του ίδιου θέματος επιλέγει να διαβάσει τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να διακριθεί και να κερδίσει το badge που αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την ενημέρωσή του επάνω σε αυτό. H Google διαθέτει 500 badge σε ισάριθμες κατηγορίες ειδήσεων, όπως για παράδειγμα «Διεθνή», «Τεχνολογία», «Επιστήμη» αλλά και «αμερικανικές εκλογές», «Χάρι Πότερ» ή «Chicago White Sox».

Τα badge που κερδίζει κανείς θεωρούνται προσωπικά, εντούτοις όποιος θέλει μπορεί να τα μοιραστεί, ώστε να ενημερώνει «φίλους» για τα ενδιαφέροντά του, να ξεκινήσει μια συζήτηση επί του θέματος ή απλά να επιδείξει την ειδικότητά του. Ωστόσο, ακόμα και όταν ο χρήστης δημοσιεύει τα badge που έχει κερδίσει, οι πηγές στις οποίες οφείλει την αναγνωρισμένη ενημέρωσή του για το θέμα παραμένουν κρυφές.

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;