27 Ιουλιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine που ιδρύθηκε το 2003 και δέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου, συνεχίζει τη δράση της με την υποστήριξη του προγράμματος «Safer Internet» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από τον Οκτώβρη του 2005 η SafeLine είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου INHOPE.
Η SafeLine έλαβε συνολικά 1.807 καταγγελίες παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του εξαμήνου Ιανουάριος - Ιούνιος 2011. Ο αριθμός αυτός των καταγγελιών περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες περιεχομένου, όπως παρουσιάζονται στο διάγραμμα που ακολουθεί:
Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται ο αυξημένος αριθμός των καταγγελιών που αφορά τα κοινωνικά δίκτυα. Οι 565 καταγγελίες που έλαβε η Safeline και αφορούσε το Facebook, σχετίζονταν με παραβίαση προσωπικών δεδομένων, υποκλοπή κωδικών πρόσβασης, δημιουργία ομάδων μίσους, περιπτώσεις εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, σεξουαλικής παρενόχλησης και τέλος, απειλής. Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζονται τα ποσοστά των καταγγελιών που αφορούν τα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης:
(SNs=Social Networks)
Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταγγελιών αυτών, η SafeLine βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τους διαχειριστές του Facebook, κάτι που έχει επιτευχθεί μέσω του Παγκόσμιου Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών INHOPE, με σκοπό την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι καταγγελίες που αφορούσαν περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας προωθηθήκαν, μέσω της κοινής βάσης δεδομένων (URL database) του INHOPE, σε αντίστοιχες Ανοικτές Γραμμές Καταγγελιών άλλων χωρών. Στη βάση αυτή καταγράφονται όλες οι καταγγελίες, των οποίων το περιεχόμενο σχετίζεται με εικόνες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι πολλές από τις καταγγελίες που αφορούσαν παράνομο περιεχόμενο προωθήθηκαν στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία η SafeLine έχει ειδικό συμφωνητικό συνεργασίας.
Πηγή: safeline.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV