Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η κυρίαρχη εταιρεία e-commerce της Κίνας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει λειτουργικό για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Alibaba Smartphone

Το δρόμο που χάραξαν η Google και η Apple φαίνεται πρόθυμη να ακολουθήσει η κινεζική Alibaba, κυρίαρχη εταιρεία στο χώρο του e-commerce, λανσάροντας ένα λειτουργικό σύστημα για smartphones. Επίσης, η Alibaba θα αποκαλύψει μαζί και το πρώτο της smartphone κατά την εκδήλωση παρουσίασης, η οποία θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στο Πεκίνο.

Το εν λόγω smartphone αναμένεται να κοστίζει μεταξύ 2.000 και 3.000 γουάν (300 με 450 δολάρια) και θα προσφέρει μία ποικιλία cloud εφαρμογών, μαζί με προεγκατεστημένες υπηρεσίες, όπως λογισμικό instant messaging. Οι cloud υπηρεσίες επιτρέπουν στους χρήστες τους να χρησιμοποιούν εφαρμογές ή να αποθηκεύουν δεδομένα σε απομακρυσμένους servers, αντί για τους σκληρούς δίσκους των φορητών υπολογιστών ή των κινητών τους.

Οι πωλήσεις smartphones στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 19,91 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, αναλυτές της εν λόγω βιομηχανίας εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον υπάρχουν προοπτικές για έναν νέο «παίκτη» σε μία «αρένα» όπου κυριαρχούν το Android της Google, το iOS της Apple και το Symbian της Nokia.

«Αν θέλουν να επιτύχουν, θα πρέπει να το κάνουν ανοιχτή πλατφόρμα και να εισάγουν χαρακτηριστικά τα οποία θα ωφελήσουν τόσο τους χρήστες όσο και τους κατασκευαστές» είπε σχετικά ο Λι Μούζι, αναλυτής της Mizuho Securities (Χονγκ Κονγκ).

Όπως ανακοίνωσε η Alibaba, τα smartphones της θα κατασκευάζονται από την Beijing Tianyu Telecommunications Equipment Co και θα χρησιμοποιούν chip της Nvidia. Επίσης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο επέκτασης του λειτουργικού και σε υπολογιστές tablet.

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;