27 Ιουλιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Ακόμη και οι εργαζόμενοι δεν είχαν καταλάβει πως δούλευαν σε κατάστημα-απομίμηση!
Οι πινακίδες φαίνονται αυθεντικές, τα προϊόντα επίσης και σύσσωμο το προσωπικό είναι πεπεισμένο ότι εργάζεται για λογαριασμό του Στιβ Τζομπς. Κι όμως, τα φαινόμενα απατούν: το συγκεκριμένο κατάστημα της Apple στην Κίνα είναι μαϊμού.
Συνηθισμένη η εταιρεία από τέτοιου είδους φαινόμενα μη εξουσιοδοτημένων καταστημάτων, απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός. Οι καταναλωτές ωστόσο -οι περισσότεροι τουλάχιστον- που είχαν πρόσφατα πληρώσει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να αγοράσουν κάποιο προϊόν, δεν αντιμετώπισαν με τόση ψυχραιμία το ότι έπεσαν θύματα απάτης: έξαλλοι έτρεξαν στο κατάστημα στην πόλη Κούνμιγκ, πρωτεύουσα της ορεινή επαρχίας Γιουνάν, απαιτώντας από τους επίσης ανυποψίαστους υπαλλήλους εξηγήσεις και αποζημιώσεις.
«Μόλις έμαθα τα νέα, ήρθα αμέσως για να πάρω απόδειξη. Ποιος θα το πίστευε πως ένα τόσο μεγάλο κατάστημα δεν είναι αυθεντικό», λέει η 23χρονη Ουάνγκ φανερά αναστατωμένη. Τον περασμένο μήνα, πλήρωσε 1.500 ευρώ για να αγοράσει από το συγκεκριμένο μαγαζί έναν φορητό υπολογιστή MacBook κι ένα κινητό τηλέφωνο iPhone 3G.
Εξαιτίας όμως κάποιου τεχνικού προβλήματος, οι υπάλληλοι δεν τής έδωσαν απόδειξη. «Πού είναι η απόδειξή μου; Την περιμένω από τον περασμένο μήνα», ούρλιαζε έως ότου οι υπεύθυνοι του καταστήματος την πήραν για να κουβεντιάσουν πιο ήσυχα σ' ένα άλλο δωμάτιο.
Την απάτη αντιλήφθηκε μία αμερικανή μπλόγκερ, όχι όμως με την πρώτη ματιά. Αρχικά τής φάνηκαν όλα φυσιολογικά, μέχρι που παρατήρησε τη φωτεινή επιγραφή του καταστήματος: «Apple Store». Δεν είθισται στα αυθεντικά καταστήματα, σκέφτηκε και άρχισε να παρατηρεί και άλλες λεπτομέρειες, όπως τις υποτιθέμενες ταυτότητες των υπαλλήλων, οι οποίες δεν έφεραν το όνομά τους παρά μόνο το λογότυπο της εταιρείας και τη λέξη «Προσωπικό». Επίσης, της έκανε εντύπωση πως ούτε οι σκάλες ήταν σε καλή κατάσταση ούτε οι τοίχοι ήταν στην εντέλεια βαμμένοι. Σε γενικές γραμμές ωστόσο -παραδέχεται στο μπλογκ της BirdAbroad- πρόκειται ίσως για την καλύτερη απομίμηση καταστήματος.
Στη ίδια πόλη της Κίνας, των 7 εκατομμυρίων κατοίκων, βρέθηκαν άλλα 4 fake-Apple Stores και η blogger έκανε έκκληση στους αναγνώστες της να της στείλουν ότι "ψεύτικο" σε Apple βρίσκεται ανά τον κόσμο... ενώ όπως μας αναφέρει η ίδια το 1 από τα 5 στην πόλη Κούνμιγκ έκλεισε από τις τοπικές αρχές έπειτα από τον ντόρο που δημιουργήθηκε!
Πηγή: tanea.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV