Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

NotWindows...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Register αλλά και άλλων πηγών η Microsoft είναι πιθανό να ετοιμάζει ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα Windows για προσωπικούς υπολογιστές, tablets, και smartphones.

Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές δηλώσεων υψηλόβαθμου στελέχους της Microsoft σε 15.000 συνεργάτες της εταιρείας κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης συνεδρίου της αυτή την εβδομάδα, φαίνεται ότι μια ενοποιημένη έκδοση των Windows είναι καθ'οδόν. Όμως δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι που θα φτάσει. Η εταιρεία πιθανόν να ετοιμάζει ένα κοινό «πυρήνα» λειτουργικού συστήματος που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές σε διαφορετικές συσκευές.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο επικεφαλής του mobile group Andy Lees μίλησε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών της Microsoft (WPC) για τη σύγκλιση διαφόρων συσκευών "σε ένα ενιαίο οικοσύστημα." Ο Lees δήλωσε:

Ο πυρήνας της κάθε συσκευής είναι δυνατό να είναι κοινός σε όλες τις συσκευές: τηλέφωνα, υπολογιστές και τηλεοράσεις, ακόμα και σε άλλες συσκευές, επειδή η τιμή μειώνεται δραματικά.

Εν συνεχεία, αυτό θα αποτελέσει ένα ενιαίο οικοσύστημα. Δεν θα έχουμε ένα οικοσύστημα για τους υπολογιστές, ένα οικοσύστημα για κινητά τηλέφωνα, και ένα για τα tablets. Θα ενωθούν όλα σε ένα. Και δείτε την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας.

Tην επόμενη μέρα ο Chief Operating Officer, Kevin Turner έκανε μια παρόμοια δήλωση:

"Το μέλλον μας στη Microsoft είναι η δυνατότητα να ενοποιήσουμε τα οικοσυστήματα και την εμπειρία των χρηστών. Είναι η ικανότητα να ενισχύσουμε αυτά τα οικοσυστήματα με υπηρεσίες σύννεφου," δήλωσε ο Turner και πρόσθεσε:

Έτσι, όταν σκέφτεστε για την επόμενη έκδοση των Windows να τρέχει σε x86, ARM, system-on-a-chip, πλατφόρμες, η ευκαιρία να βάλουμε τα Windows σε ένα λειτουργικό σύστημα που θα μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε αυτές τις πλατφόρμες, έρχεται με έναν πολύ προφανή τρόπο. Ο μελλοντικός προορισμός της ενοποίησης αυτών των οικοσυστημάτων σίγουρα πρόκειται να αποτελέσει ένα συναρπαστικό ταξίδι, αλλά και ένα μεγάλο, μεγάλο βήμα προς τα εμπρός πρόκειται να γίνει με τα Windows 8, και αυτό είναι πραγματικά σημαντικό για σας να το καταλάβετε.

Ο Turner χρησιμοποίησε στα σχόλιά του παραδείγματα από την Apple. Η Apple έχει πέντε πλατφόρμες -iPhone, iPad, iPod, Mac και Apple TV- που τρέχουν είτε το Mac OS ή το iOS και ήδη έχει υπάρξει συζήτηση για την ενοποίηση των δύο λειτουργικών συστημάτων.

Σύμφωνα με άρθρο στο ΤhisIsMyΝext.com, η ομιλία του Lees επιβεβαιώνει τα όσα έχουν αναφερθεί από άλλες πηγές.

"Η Microsoft σχεδιάζει να εναρμονίσει με κάποιο τρόπο όχι μόνο τα Windows για προσωπικούς υπολογιστές και τα Windows Phone, αλλά και το λειτουργικό σύστημα Xbox, κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια," γράφει η ιστοσελίδα.

"Αυτό θα σήμαινε οτι το μεθεπόμενο λειγουργικό σύστημα της Microsoft θα τρέχει σε υπολογιστές, tablets, τηλέφωνα, και στην επόμενης γενιάς κονσόλα Xbox, όταν κυκλοφορήσει κάπου στο 2015/2016."

Όταν μιλά η Microsoft μιλάει για το οικοσύστημα αναφέρεται σε πολλά πράγματα: από το υλικό που τρέχει Windows, τα Windows Apps μέχρι την υποστήριξη και την ενσωμάτωση των Windows.

Εντός αυτού του οικοσυστήματος η Microsoft θέλει να επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών να γράψουν εφαρμογές τους και να τους τρέχουν σε όσες διαφορετικές συσκευές είναι αυτό δυνατό. Θέλει να ενοποιήσει το οικοσύστημα συνεργατών. Δεν θέλει διαφορετικές εφαρμογές για μια κατηγορία της συσκευής, όπως ένα PC, και άλλες εφαρμογές για μία άλλη.   


Διαβάστε επίσης και ένα αντίστοιχο άρθρο στο ZDNet: "One big Windows world. It's coming, but when and how?"Πηγές: adslgr.com / theregister.co.uk

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;