Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Cisco Systems

Η Cisco Systems θα απολύσει 6.500 υπαλλήλους στα πλαίσια προσπαθειών να επικεντρωθεί καλύτερα σε συγκεκριμένες αγορές και να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη κατά 1 δισ. δολάρια ανά έτος, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι απολύσεις αντιστοιχούν στο 9% του πλήρους απασχόλησης εργατικού δυναμικού της εταιρείας και αφορούν όλους τους τομείς της εταιρείας. Οι απολύσεις σε επίπεδο υψηλόβαθμων στελεχών αναλογούν στο 15%. Από τους 6.500 απολυμένους, οι 2.100 θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς εθελούσιας πρόωρης συνταξιοδότησης το οποίο η Cisco είχε ανακοινώσει ήδη από τον Απρίλιο.

Το συνολικό κόστος των απολύσεων θα φτάσει τα 1,3 δισ. δολάρια λόγω των αποζημιώσεων και των παροχών που θα καταβληθούν, και θα εγγραφεί στα επόμενα τρίμηνα. Η ενημέρωση σχετικά με τις απολύσεις θα αρχίσει από τους υπαλλήλους του Καναδά και των Η.Π.Α. μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και θα συνεχίσει αργότερα με υπαλλήλους σε άλλες χώρες.

Επίσης την Δευτέρα ανακοινώθηκε πως η Cisco μεταφέρει την κατασκευή ενός set-top-box από το Μεξικό στην γνωστή εταιρεία Foxconn.

Η Cisco λαμβάνει δραστικά μέτρα προκειμένου να επικεντρωθεί στην αγορά των core routers και switches, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων και την συνακόλουθη πτώση της τιμής της μετοχής στο χρηματιστήριο.

 

Πηγές: adslgr.com / computerworld.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;