Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

mozilla foundationΗ Μοzilla παρουσίασε χθες το προσχέδιο της για την μετατροπή της μηχανής Gecko, η οποία τρέχει στον Firefox και τον Thunderbird, σε λειτουργικό σύστημα ανοιχτού λογισμικού για κινητά τηλέφωνα και tablets. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mozilla το Boot to Gecko, όπως θα ονομάζεται το λειτουργικό σύστημα, θα είναι ανοιχτό λογισμικό εξ αρχής και σε όλη την διάρκεια της ανάπτυξης του.

Ο Mike Shaver δήλωσε πως το Boot to Gecko θα είναι συμβατό με συσκευές Android, αφού θα χρησιμοποιεί και θα συμπεριλάβει τμήματα χαμηλού επιπέδου του κώδικα του Android όπως επίσης θα δανειστεί σημεία από την υποστήριξη drivers του Android. Δεν θα χρησιμοποιεί το Android SDK αλλά θα τρέχει σε νέα και υπάρχοντα Web app APIs.

O κώδικας του Boot to Gecko ή Β2G για συντομία τεκμηριώνεται στο Mozilla Wiki ενώ θα αναρτηθεί στο GitHub. H Μοzilla εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν αρχικά συσκευές Tegra 2, λόγω της καλής συνεργασίας τους με ανοιχτά πρότυπα ήχου και εικόνας.

Ο Andreas Gal από την Mozilla προσπαθώντας να δώσει μία σύντομη περιγραφή για το τι θα είναι το B2G δήλωσε πως "η αφετηρία του θα είναι μία συσκευή που θα τρέχει το Firefox για Android ως αρχική οθόνη, μαζί με κάποια custom ΑPIs". Παραδέχθηκε δε πως ο απώτατος στόχος είναι "να σπάσει ο ασφυκτικός κλοιός των ιδιόκτητων και κλειστών τεχνολογιών στο οικοσύστημα των κινητών συσκευών".

 

Πηγή: adlgr.com / cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;